Adana'da öğrenci yurdunda yangın

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ve 1 eğitmen hayatını kaybetti.

Adana'nın Aladağ ilçesinde Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda elektrik kontağı çıktığı tahmin edilen yangında, 11 öğrenci ve 1 eğitmen hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

Görgü tanığı Adana'daki yangın faciasını anlattı VİDEO

ÖĞRENCİLER DUMANDAN ETKİLENDİ

Bir anda büyüyen yangına ihbar üzerine çağrılan itfaiye ekipleri müdahale ederken, bazı öğrencilerin dumandan etkilendikleri öğrenildi.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için de arama çalışması başlatıldı.

Adana Aladağ'da öğrenci yurdunda yangın çıktı VİDEO

Adana valisi yangın faciası hakkında açıklamalarda bulundu VİDEO

BAKANLAR ADANA'YA GİTTİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla bölgeye gitti.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

BAŞBAKAN, FACİA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADANA VALİSİNİ ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla arayarak Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında bilgi aldı.

CENAZELER MORGDA

İlçedeki 3 katlı özel kız öğrenci yurdunda elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında hayatını kaybeden 12 kişiden 9'unun cenazesinin Adana'ya gönderilmesinin ardından 3 kişinin cesedi de binadan çıkarıldı.

Cenazeler, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

YARALANANLARIN İSİMLERİ

12 kişinin hayatını kaybettiği yangında çeşitli yerlerinden yaralanan 22 kişi, Adana merkez ve Kozan ilçesindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 14 öğrencinin ismi şöyle:

Yasemin Kara (13), Hafize Sultan (12), Seda Topbaş (12), Şule Altun (11), Emine Pertlek (12) Nefize Sarıkaya (14), Elife Deniz, Sema Karataş, Gülcan Nagir Zeynel, Sena Özkan, Zeynep Serdedeniz, Ayşe Genç, Gülsün Çelik ve Veysel Dede.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.