Adem ve Hamit Kardeşlerimizden Olumlu Haber

Adem ve Hamit Kardeşlerimizden Olumlu Haber

Suriye'de ki olayları izlemeye giden ve 2 ay boyunca haber alınamayan gazeteciler dün aileleriyle konuştu, kayıp gazetecilerin yarın yurda dönmeleri bekleniyor

 
Adem ve Hamit Kardeşlerimizden Olumlu Haber
05 Mayıs 2012 Cumartesi 15:12

 

Suriye’de yaşanan olayları takip etmek amacıyla bölgeye giden ve 10 Mart’tan beri kendilerinden haber alınamayan Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun’dan ilk haber alındı.

 
İki gazeteci, MİT ve Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleriyle dün aileleriyle telefonla konuştu. Radikal’e konuşan Özköse’nin babası Mustafa Özköse, “İki ay sonra sesini duyduk, çok mutluyuz. 5 – 6 dakika görüşebildik. Sağlıklı olduğunu söyledi, karısıyla konuştu. Durumunun iyi olduğunu belirtti. Yaşadığını öğrenmek çok güzel” derken, Coşkun’un ağabeyi Yahya Coşkun da “Annesini – babasını sordu. Uzun konuşamadık” dedi.
 
Gazeteciler iki ay boyunca Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan istihbarat merkezinde tutuldu. MİT, Dışişleri Bakanlığı ve İHH Vakfı’nın konuyla ilgili Şam’ı ziyaret ederek İran’ı aracı kılmasıyla tutuklu gazeteciler özgürlüklerine kavuştu. Gazetecilerin yarın Türkiye’ye dönüş yapacağı öğrenildi. Muğla’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da “Gazetecilerle ilgili bazı haberler alıyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. İnşallah sağ salim, hayırlısıyla dönerler ülkemize” dedi.

İHH, uzun süredir İran ve Suriye üzerinden kardeşlerimizin serbest bırakılmasına yönelik temaslarda bulunuyordu.

Bu umut verici gelişmenin bir an önce bizleri kardeşlerimize kavuşturmasını umuyor; bu hususta Rabbimize dua ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.