Adeviyye Nöbetinde Devrim Dersi

Adeviyye Nöbetinde Devrim Dersi

Adeviyye nöbetinde konuşan Gazeteci Aslan Değirmenci, Gezicilere devrim dersi verdi.

İHH’nın çağrısıyla Adeviyye nöbeti Ankara'da devam ediyor. Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda devam eden Adeviyye nöbetinin 3. Gününde binlerce kişi Mısır ve Suriye için bir araya geldiler. "Darbeciler yenilecek, İslami hareket kazanacak", "Defol Sisi, yanındayız Mursi", "Darbeci firavunlar, döktükleri kanda boğulacak" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, "İhvan'a selam, direnişe devam", "İslami hareket engellenemez", "Şehit Esma, yolun yolumuz" sloganları attılar, Esed’i eylem boyunca kınadılar.

Bunlar Küresel Tetikçiler

Eylemci grup adına konuşan Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci, “Tüm dünyanın gözleri önünde Mısır ve Suriye’de kardeşlerimiz katlediliyor. İnsanların ellerinden barış, özgürlük, huzur ve bereketleri çalınıyor. Somali mazlum, Gazze yalnız, Çeçenistan unutuldu, Bosna sessiz, Afganistan zulüm altında, Pakistan sömürülüyor, Irak tüketiliyor, Etiyopya bitiriliyor, Doğu Türkistan’da insan hakları ayaklar altında. Kısaca İslam coğrafyası işgal altında can çekişiyor. Firavunun askerleri, şeytanın hizmetkarları her yerde İslam’la mücadele ediyor. Küresel tetikçiler ‘demokrasi’ yalanına sığınan statüko bekçilerinin emir kulu haline gelerek, her türlü cinayeti gerçekleştiriyorlar. Uyanışı, dirilişi engellemek istiyorlar. Ama onlar vurdukça diriliş bu meydanda olduğu gibi daha da güçleniyor. Daha da güçlenecek inşallah. Zalimler kendi kazdıkları kuyuya düşecek ve çıkamayacaklar” dedi. 

Coğrafyamız Özgürleşecek

İşbirlikçilerin eninde sonunda yenileceğini ifade eden Değirmenci, “Küresel emperyalizm ne kadar mücadele etse de Mısır, Suriye ve Gazze başta olmak üzere tüm İslam Coğrafyası ayağa kalkacak. Özgürleşecek coğrafyamız ve kapitalizmin sömürü aracını elinden alacak inşallah. Müslümanları dönüştürmeye çalışan tüm yapılar da yalnız kalacak. Yalnızlık onları pişmanlığa itecek. Nasıl bir hatanın içinde olduklarını anlayacaklar. Kapitalizmin, emperyalizmin kuklası oldukları için af dileyecekler. İşbirlikçilik hırkası onlara ağır gelecek. Taşıyamayacaklar” diye konuştu.

Yedigün ve Fanta’ya Sert Tepki

Tüm yurtta Mısır’daki katliamlara tepki eylemleri düzenlenirken, "Yedigün" ve “Fanta” nın konserler düzenlemesine tepki gösteren Değirmenci, “Mısır ve Suriye’de yaşanan olayları görmezden gelenler utanmadan yeni organizasyonlara imza atmaya başladılar. İşte Yedigün ve Fanta. Kapitalizmin bekçileri. Kardeşlerimiz katledilirken gençlik festivalleri, konserleri düzenliyorlar. Adeta İslam coğrafyası yasta iken bayram ilan ediyorlar. Ne utanç verici bir tablo. Onları da kınıyorum” dedi.

Gezicilere Devrim Dersi

Gezi kalkışmasına destek veren sanatçı, aktivist, gazeteci ve medya’yı da eleştiren Değirmenci, “Manşetleri bir günde düştü. Oysa ‘gaz, gaz’ diye dezenformasyon yapıyorlardı. Kimyasal Esed devreye girince sessizliğe gömüldüler. Kardeşlerimiz, çocuklarımız kimyasal silahlar altında can çekişirken hepsi sustu. Gezici medya’da kimyasal gaz ile yapılan soykırımı görmezden geldi. Oysa sosyal medya başta olmak üzere her gün polisin gazlı müdahalesine yer veriyorlardı. Ellerinde kolaları ile twet atarak manipülasyon yapıyorlardı. Utanç verici bir durum.  Klavye devrimcileri bunlar. Bakın gerçek devrimciler Mısır’da tankın üzerine yürüyorlar. Göğüslerini en ağır silahlara siper ediyorlar. Mücadelelerini şeytanın askerlerine ve zalimlere karşı veriyorlar” diye konuştu.

Değirmenci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mazlumların… Kardeşlerimizin; konuşacağı, seslerinin gür çıkacağı bir gün var. Unutuyorlar. Mahşer günü. O büyük gün geldiğinde zalimler korkudan titreyecekler. En büyük hesap o gün sorulacak. Akıttıkları kan ve göz yaşında boğulacaklar inşallah.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.