Adil Öksüz hazırladı Gülen onayladı!

Adil Öksüz hazırladı Gülen onayladı!

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası Akıncılar'da yakalanan ve daha sonra serbest bırakılan Adil Öksüz'ün Hava Kuvvetleri değil TSK'nın imamı olduğu ve darbe planını hazırladığı iddia edildi.

İzmir'deki darbe girişimine ilişkin hazırlanan iddianamede firari Adil Öksüz'ün Hava Kuvvetleri değil, TSK imamı olduğu belirtildi. İddiaya göre, Öksüz, darbe planını sunduğu Gülen'in onayından sonra harekete geçti.

5 Temmuz darbe girişimine ilişkin İzmir'de hazırlanan ilk iddianamede, firari Adil Öksüz ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi.

İddianameye göre Öksüz örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" değil, "Türk


Mahkemeye sunulan iddianame, Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye gönderilen belgelerin önemli bir dayanağını oluşturuyor.

"ÖKSÜZ TSK İMAMIYDI"

15 Temmuz'un ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan ve o günden beri aranan firari zanlı Adil Öksüz ile ilgili çarpıcı iddialar var.
Fetö'nün "Hava Kuvvetleri imamı" olarak bilinen Öksüz'ün, aslında "Türk Silahlı Kuvvetleri imamı" olduğu belirtiliyor.

İki gizli tanığın ifadesine göre Öksüz, darbe girişiminden önce Ankara'daki bir villada örgüt mensuplarıyla toplantı yaptı.
12 Temmuz'da da darbe planlarını Fethullah Gülen'e götürdü. Onun onayını aldıktan sonra harekete geçti.

 

KOD İSİMLER KULLANILIYORMUŞ

Ayrıca örgüt yöneticilerinin dikkat çekmemek için MİT, Emniyet ve TSK'dan bahsederken kod isimler kullandığı belirtildi.
Kara Kuvvetleri komutanlığı için "Kürşat bey", Hava Kuvvetleri Komutanlığı için "Hüseyin bey", Milli İstihbarat Teşkilatı için ise "Simit" adı kullanılıyordu.

DARBE İLE SUÇLANIYORLAR

İddianamede 267 şüpheli, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs"le suçlanıyor.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.