Kaymakam kan davasını bitirdi

Kaymakam kan davasını bitirdi

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde geçtiğimiz yıl iki aile arasında silahlı yaralanma ile başlayan husumet, Sincik Kaymakamı Bülent Güven'in araya girmesiyle kan davasına dönüşmeden son buldu.

Sincik İlçesine bağlı Aksu köyünde Türk ve Sayım aileleri arasında geçtiğimiz yıl içerisinde çıkan kavgada bir kişinin silahla yaralandı. Bunun üzerine başlayan husumet, Sincik Kaymakamı Bülent Güven ile Malatya Batallgazi MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kurtoğlu, Malatya Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak ve köyün kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu. İki aile düzenlenen barış yemeği ile toplanan kalabalık huzurunda barıştırıldı. Barış programına Sincik Kaymakamı Bülent Güven, Malatya Battalgazi MHP ilçe yönetim kurulu üyesi Ramazan Kurtoğlu, Malatya Doğanşehir sulama birliği başkanı Abuzer Toprak, Sincik İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Karaca, Özel idare Müdürü Ali Ayaz, Mal Müdiresi Canan Barutçu, Yazı İşleri Müdürü Ramazan Turan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abuzer Karakuş, İlçe Müftüsü vekili Mehmet Çiçek, İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, okul müdürleri, din görevlileri, Yarpuzlu bölgesi kanaat önderlerinden Osman Akbaş, Hüseyin Aydoğdu ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan programda konuşan Sincik Kaymakamı Bülent Güven, aynı köyde ve akraba olan Türk ve Sayım aileleri arasında geçtiğimiz yıl başlayan kırgınlığın barış yemeği ile son bulduğunu belirtti. Güven, "Bu gibi olaylar çok nadirde olsan zaman, zaman bölgemizde görülmektedir. Fakat kavga ve kan dökmenin kimseye faydası yok. Eskide yapılan hata ve yanlışları yok sayarak birbirimizi affetmeliyiz. Bu tatsız durumu sona erdirmek için her iki aileden de fedakârlık bekliyoruz. Burada iki aile arasındaki husumeti, özellikle Ramazan Kurtoğlu'nun gayretleri ve köy ahalisinin de çabaları sonucu tatlıya bağlanmış ve barış sağlanmıştır. Allah bir daha bu gibi istenmeyen hadiseleri yaşatmasın, köyümüze ve ülkemize barış ve huzur nasip etsin' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki aile büyükleri el sıkışarak kucaklaştı. Daha sonra ise, kan davasının bir daha yaşanmaması için taraflar birbirlerine kirve oldu. Sayım ailesinin çocukları sünnet edildi. Kan davasının sona erdirilmesinde öncülük eden bölgenin önde gelen isimlerinden Malatya Battalgazi MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kurtoğlu, "Amacımız bölgemizde bu tür kırgınlıkların yaşanmaması, daha güzel yayla havasında bir yaşam sürdürmek varken, didişmenin kimseye bir fayda sağlamayacağını düşüncesiyle böyle bir hayır işine Rabbimin de izniyle kalkıştık. Bu düşünce ile bizde Allah Rızası için bu işe giriştik, sağ olsun Kaymakam beyin desteği ile tesviyeleri ile bu safhaya getirdik. Rabbim bu bölgeye bir daha bu türlü olayları yaşatmasın' şeklinde konuştu.

Aralarında kan davası bulunan Yusuf Türk ve Vahap Sayım ise, akraba olduklarını vurgulayıp, kan davasının bitmesinden dolayı memnun olduklarını ifade ettiler. Yusuf Türk yaptığı konuşmada, "Bir yıl önce aramızda yaşanan bir tartışma neticesinde yaralandım, Allah'a şükür bu gün bu tatsız olayı geride bırakıyoruz. Aynı köyde yaşıyoruz Hepimiz akrabayız. Aramızdaki bu kırgınlığın, dargınlığın son bulmasına vesile olan Ramazan Ağabey başta olmak üzere Sayın Kaymakamımıza, kurum amirlerimize ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Vahap Sayım ise, "Bir yıl önce aramızda tatsız bir olay yaşandı. Bu tatsız olayın kapatılması için çaba sarf eden herkesten Allah razı olsun. İnşallah bundan sonra bu tür olaylar bölgemizde yaşanmaz. Köylerimiz yaylalarımız kan davaları ile değil güzellikleri ile insanların hafızasında yer edinir" şeklinde konuştu.

Taraflar barıştıktan sonra birlikte yemek yedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.