Adıyaman'da olay şöyle gerçekleşti

Adıyaman'da olay şöyle gerçekleşti

Cuma namazı sonrasında Adıyaman Üniversitesi'ne yürüyen ülkücü gençler ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz arasında söz düellosu yaşandı.

 

  Sol görüşlü öğrencilerin kampüs alanın içersinde broşür dağıtması ve bazı faaliyetlerde bulunmasına ülkücü gençler tepki göstermek için, Cuma namazı sonrasında üniversiteye kadar yürüdü. Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Dursun ve Ocak İkinci Başkanı Orhan Gündoğan başta olmak üzere çoğunluğu üniversite öğrencisi ülkücü gençler, Altın Şehir Cami'nden kampüs alanına kadar yürüdü. Resmi ve sivil polis ekipleri gençlerin slogan atmadan, sesiz bir şekilde yürümelerine izin verdi.

Ülkücü gençlerin kampüs alanında bulunan sosyal tesislere geldiğini öğrenen Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz ile Ülkü Ocağı Başkanı Gökhan Dursun arasında söz düellosu yaşandı. Rektör Gündüz, bir daha üniversiteye bu şekilde gelinmemesini ve burada açıklama yapılmamasını istedi.

Rektör Gündüz'ün, "Bu üniversitenin öğrencilerinin tümü ve üniversite benim namusumdur" sözünü, Ülkü Ocağı İkinci Başkanı Orhan Gündoğan, 'Üniversite bizim de namusumuzdur. Lütfen sizde her öğrenciye eşit davranın" diyerek cevap verdi.

Cuma namazı sonrasında Adıyaman Üniversitesi'ne yürüyen ülkücü gençler ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz arasında söz düellosu yaşandı.

Gündüz, "Sizin bu davranışınızdan dolayı halk ile üniversite iç içedir. Biz sivil halkın, öğrencilerimizin huzurunu bozmaya, onları tedirgin etmeye yönelik davranışlarından ötürü tesislerimizi ve kampüsümüzü bundan sonra halka açmayacağız. Adıyaman'ın kaderinin değiştirileceği tek yer üniversitedir. Ama üniversite eyleminiz haklı bile olsa, üniversite buna karıştıkça bundan Adıyaman zarar görür. Üniversitemizi bu şekilde bir daha ziyaret etmeyin" dedi.
Ülkü Ocağı Başkanı Gökhan Dursun ise, gençlerin kendilerini çay içmeye davet ettiğini ve herhangi bir problemin yaşanmayacağını belirterek, Rektör Gündüz'ün ardından açıklama yaptı.

Dursun, "Buradaki insanların namusu sadece bir kişinin tekelinde değil. Bizim anladığımız namus bu kadar ucuz değil. Ben burada farklı şeyler söyleyerek, ortamı germek istemiyorum. Teşkilatımıza yakışan şeyleri söyleyeceğim. Ben kalkıp da o kişiye kendimi mi anlatacağım? Anlamaz zaten. Anlamaya niyeti varsa randevu talep eder; bizden kendisine randevu verir, anlatırız. Anlamazsa birkaç kitap veririz bizi anlar" dedi.

Ülkede son günlerde yaşanan olaylara değinen Dursun, "Uyanık olmamız gerektiğini, fitne ve fesada meydan vermememiz gerektiğini, her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Geçmişte biz bu günlerden çok daha kötü günler yaşadık. Milletin bekası geleceği için yine milletin içersinden çıkan aslan parçaları, yiğitler, vatanın, milletin, bayrağın ne olduğunu onlara anlatmış ve bayrağı yerine dikmişlerdir" şeklinde konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı üniversitede, ülkücü gençler daha sonra olaysız bir şekilde ayrıldı.

İHA
  

Etiketler :