Kübra bebeğin ölüm sebebi açlık değil

Kübra bebeğin ölüm sebebi açlık değil

Adli Tıp, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ-lu'nun seçim meydanlarında sürekli gündeme getirdiği Kübra bebeğin ölümüyle ilgili incelemesini tamamladı.

Birinci İhtisas Kurulu'nun raporunda 2,5 aylık bebeğin ölümünün Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi açlıktan kaynaklanmadığı açıklandı. Minik bebeğin otopsi CD'sindeki incelemelerde vücut zayıflığı bulunmadığı ve yüz yapısında yağ dokularının yeterli olduğu belirlendi. Ancak ölüm sebebi net olarak tespit edilemedi. Uzmanlar, 1 yaşından küçük bebeklerde bilinmeyen sebeplerle ortaya çıkan 'beşik ölümü' üzerinde duruyor. Ailesinin "Yavrumu seçim malzemesi yapmayın." diye feryat ettiği Kübra Nazır Bakırcı, 6 Kasım 2010'da 35 haftalık olarak dünyaya geldi. Sağlık problemi olmamasına rağmen 2,5 ay sonra hayatını kaybetti.

Kübra Nazır Bakırcı, 6 Kasım 2010'da Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 35 haftalık olarak doğdu. Genel durumu iyiydi, herhangi bir sağlık problemi yoktu. Düşük doğum ağırlığı ile ilgili sağlık probleminin de mevcut olmadığı tespit edildi. Hastanede yapılan genel değerlendirmede çocuğun aktif emdiği ve kan şekerinin normal olduğu belirlendi.

Adli Tıp raporunda, Kübra'nın 50 cm ve 2 bin 490 gram ağırlığında prematüre doğmasına rağmen gebelik yaşına göre iyi olduğu belirtilerek, 'Ölümü malnutrisyona (beslenme yetersizliğine) bağlı değil' tespiti yapıldı. Otopsi CD'sindeki incelemelerde vücut görüntüsünde zayıflığın bulunmadığı ve yüz yapısında yağ dokularının yeterli olduğu ifade edildi. Raporda ayrıca bebeğin dehitrasyon bulguları (göz küresi ve fontanel çöküklüğünün) olmadığı ifade edildi. Kübra'nın kafa kubbe ve kaide kemiklerinin sağlam olduğu da kaydedildi. Bu sonuçla minik Kübra'nın açlıktan öldüğü iddiasının doğru olmadığı kanıtlanmış oldu.

Bebek için Samsun Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan hemogram ve biyokimya testlerinin de yaşına yakın değerlerde olduğu ortaya çıktı. Kurul, otopside minik Kübra'nın ölümünü açıklayacak bir bulgunun tespit edilmediğini açıkladı. 'Mevcut bulgularla ölüm sebebinin belirlenemediği de oybirliği ile mütalaa olur' kararı verildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine karşılık, Kübra'nın ailesinin yaşadığı Samsun Tekkeköy Belediyesi'nin CHP'li olduğunu hatırlatarak, "Diyelim ki biz devlet olarak yetişemedik. Senin hiç mi vicdanın yok? Bu yavrunun olduğu yerde CHP belediyesi var. O belediye niye uzanmadı bu yavrulara?" cevabını vermişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.