Menderes'e büyük vefa

Menderes'e büyük vefa

Adnan Menderes'in hayatını anlatan 'Ben Onu Cok Sevdim' dizisinin, merhumun vefatının yıldönümüne denk gelen yeni bölümü ilgiyle izlendi.

1950 senesinde Demokrat parti hükümetiyle iktidara gelen ve başvekil olan Adnan Menderes'in dönemin çalkantılı süreçlerinde yaşadığı siyaset yolculuğunun anlatıldığı Ben Onu Çok Sevdim, dün akşam 2. bölümüyle yine çok beğenildi.

Türkiye'nin demokratik seçimle iktidara gelen ve ülkeye 10 yıl başvekillik yapan ilk başbakanı Adnan Menderes, 52 yıl önce dün idam edilmişti.

VEFATININ YILDÖNÜMÜNDE 'BEN ONU ÇOK SEVDİM'

Menderes'in idam edildiği günde 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinin yayınlanması sosyal medyada büyük taktir topladı. Rahmetli başvekilin hayatını anlatan 'Ben Onu Cok Sevdim' dizisinin, Menderes'in vefatının yıldönümüne denk gelen yeni bölümü ilgiyle izlendi.

Dizi dün akşam Menderes'in idamının 52. yıldönümüne denk geldi. İzleyicinin büyük ilgi gösterdiği dizi, reyting sıralamasında ilk sıralarda yer alırken sosyal medyada da yine en çok konuşulan konular arasına girdi.

17 Eylül 1961'de cunta tarafından idam edilen rahmetli başbakan Adnan Menderes'in hayatını konu alan 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisi geçen hafta ilk bölümüyle ve aldığı yorumlarla Twitter Türkiye TT listesinin ilk sırasına kadar yükselmişti.

Başvekil Adnan Menderes'in dönemin çalkantılı süreçlerinde yaşadığı siyaset yolculuğunun yanı sıra eşi ve aşkı arasında kalmasının anlatıldığı Ben Onu Çok Sevdim dizisinde Adnan Menderes'i usta oyuncu Mehmet Aslantuğ, eşini İdil Fırat, sevgilisini ise Birce Akalay oynuyor.

'Ben Onu Çok Sevdim' sosyal medyayı dün akşam ki  bölümüyle yine salladı. İşte o yorumlardan bir kaçı...

Yapımcılığını Pana Film'in, yönetmenliğini Mehmet Bahadır Er'in ve senaristliğini Seda Altaylı'nın üstlendiği dizinin başrollerini Mehmet Aslantuğ (Adnan Menderes), Birce Akalay (Ayhan Aydan) ve İdil Fırat(Berin Menderes) paylaşıyor. Dizinin dev kadrosunda tarihin önemli simalarını canlandıran diğer isimler ise; Şemsi İnkaya (İsmet İnönü), Ege Aydan (Nihat Erim), Tuğrul Çetiner (Celal Bayar) ve Kerem Alışık (Fatin Rüştü Zorlu).

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.