Adnan Oktar davasında hakim gerginliği

Adnan Oktar davasında hakim gerginliği

Adnan Oktar davasında hakim gerginliği yaşandı. Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, ara karar yazdırılırken, mahkeme başkanı ile üye hakim arasında tartışma çıktı.

 

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 4 sanık katıldı.

Adnan Oktar’ın aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme Heyeti Başkanı Selahattin Toğuş, mahkemeye celse arasında gelen evrakları okumasının ardından, sanık Adnan Oktar'a, ''Nasıl oldunuz, iyileştiniz mi?'' diye sordu. Adnan Oktar da ''İyileştim. Şu an duruşmadayım'' diye yanıtladı.

ADNAN OKTAR DAVASINDA HAKİM GERGİNLİĞİ

Sanıklarla avukatları tarafından mahkemeye yazılı olarak sunulan taleplere ilişkin ara kararını yazdırmaya başlayan Selahattin Toğuş, avukatların davanın düşmesi taleplerine yönelik zamanaşımı konusunun daha sonra değerlendirilmesine karar verildiğini tutanağa yazdırdı.

Bu sırada üye Hakim Savaş Yıldırım, Başkan Selahattin Toğuş'a hitaben ''Bu konuda ya şimdi karar verin ya da tutanağa bu şekilde bir ara karar yazdırmayın. Çünkü böyle bir ara karar, usule aykırıdır''diye uyarıda bulundu. Uyarı üzerine başkan Selahattin Toğuş ile Savaş Yıldırım, duruşmada bir süre tartıştı. Daha sonra, Savaş Yıldırım'ın uyarısını dikkate alan başkan Selahattin Toğuş, bu ara kararı tutanaktan çıkarttırdı.

Duruşmada hazır bulunan Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığa, bir sonraki celsede hazır bulunmalarını bildiren başkan Selahattin Toğuş, gelmemeleri halinde haklarında yakalama kararı çıkarılacağını da ara karara yazdırdı. Bu ara karara da yüksek sesle itiraz eden Hakim Savaş Yıldırım,''Sanıkları bağışık yargılayın. Adamları yakalamak için elinizden geleni yapıyorsunuz'' dedi.

Başkan Selahattin Toğuş'un, ''Evet, yapacağız tabii ki'' karşılığını verdiği Hakim Savaş Yıldırım,''Tutuklama için çok meraklısınız. Böyle ara karar olmaz. Bu kararın altına biz de imza atacağız'' ifadesini kullandı. Yeniden konuşan Selahattin Toğuş, ''Bunun yeri burası değil. Müzakere edilerek karar verilir. Burada tartışmayalım'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Selahattin Toğuş, bu tartışma sonrası ara karar tutanağına, yakalama emri olmaksızın, ''sanıkların duruşmada hazır bulunmaları'' ifadelerini geçirdi.

Ara kararların yazdırılmasından sonra duruşmaya gün verilmesi aşamasında da kısa süreli bir tartışma yaşandı. Üye hakim Salim Tuna, duruşmayı 22 Mart 2013 tarihine erteleyebileceklerini söyledi. Bunun üzerine avukatlar, beklenen evrakların geç geleceğini belirterek, duruşmanın Nisan ayı sonlarında yapılmasını talep etti. Bunun üzerine duruşma, 26 Nisan 2013 tarihine ertelendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.