Afganistan'daki Otel Baskınında 19 Ölü

Afganistan'daki Otel Baskınında 19 Ölü

Afganistan'da bugün şafaktan önce başkent Kabil'de yaşanan otel baskınında ölü sayınsın 19'a yükseldiği bildirildi. Saldırı NATO kuvvetlerinin müdahalesi ile durdurulurken, baskını Taliban üstlendi.

Afganistan'daki Inter-Continental otele saldırı, başkent Kabil'de son yılların en büyük ve karmaşık saldırılarından biri olarak nitelendirildi. Uzmanlar bu saldırı ile Taliban'ın yönetimin merkezine bile saldırı düzenleyebilme gücünde olduğunu göstermek istediğini ifade ediyor. Saldırının ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan'dan askerleri çekme ve güvenliği Afgan kuvvetlere devredileceği açıklamasından bir hafta sonra yapılması ise dikkat çekti.

Afganistan'daki ABD kuvvetlerinin sözcüsü Binbaşı Jason Waggoner, saldırının dün gece 22:00 sularında başladığını ifade etti. Saatler süren çatışmalar sonucu bugün 03:00 sularında NATO helikopterlerinin beş katlı otelin çatısında mevzilenen saldırganlara ateş açtığını söyledi. Waggoner, helikopterlerin 3 silahlı kişiyi öldürdüğünü ve Afgan güçlerin de otele girerek diğer saldırganlar ile çatıştığını kaydetti.

En son patlama ise birkaç saat sonra yaşandı. Otelde saklanan saldırganlardan birinin kendisini havaya uçurduğu belirtildi.

Afgan Güvenlik Kurumu sözcüsü Latifullah Maşal ise çatışmalarda 8 saldırgandan hepsinin öldüğünü ifade ederek, toplam 19 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Maşal, ölenler arasında yabancı uyruklu kişiler olmasa da, 14 yaralıdan 2'sinin yabancı olduğunu bildirdi. Ayrıca ölenler arasında 5 otel çalışanı, 3 polis ve ismi açıklanmaya bir eyaletin hakimi olduğu ifade edildi.

1960'larda inşa edilen Inter-Continental, 1992 - 1996 yılları arasında 22 roketli saldırının hedefi olmuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.