Motosikletle Afrika Turu

Motosikletle Afrika Turu

Kadın akademisyen motosikletiyle Afrika turuna çıktı

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Asil Özbay, motosikletiyle dünya turu kapsamında Afrika yolculuğuna çıktı.

Özbay, İpsala Sınır Kapısı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’den çıkıp yurt dışında tek başına motosikletle en uzun yol yapan ilk kadın unvanına sahip olduğunu, bu rekorunu ikiye katlayarak yaklaşık 15 bin kilometre yol yapacağını söyledi.

Türkiye'de ve dünyada tek başına hareket edebilen özgür kadın profilini herkese göstermek istediğini vurgulayan Özbay, konuşmasına şöyle devam etti:

''Amacım, Türkiye’de ve dünya’da tek başına hareket eden özgür bir kadın profili göstermek. Birçok kadına ilham olmak istiyorum. Geçen yıl da 10 ülkeyi dolaştım ve benden sonra başka kadınlar da bunu yapmaya başladı. Hedefim bir kıtadan başka bir kıtaya geçmeyi başaran kadını göstermek, gezmek değil. Bir anlamda Survivor gibi hep mücadele ederek yol alıyorsun. İpsala’dan Yunanistan'a oradan İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz ve Afrika kıtasına gidebildiğim yere kadar gideceğim. Toplam 40 günlük bir iznim var bunu tamamlayacağım.''

Bu yolculuk boyunca gittiği ülkelerde, farklı coğrafyalarda gördüğü ilginç ve güzel şeylerin de fotoğraflarını çekeceğini anlatan Özbay, bunları sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşacağını sözlerine ekledi.

Özbay daha sonra İpsala Sınır Kapısı'ndan Afrika'ya kadar sürecek dünya turuna çıktı.

Motosikletle Afrika Turu

Motosikletle Afrika Turu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.