Afrin için sadece gir emri bekleniyor

Afrin için sadece gir emri bekleniyor

TSK'nın ÖSO ile birlikte organize olarak yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda sona yaklaşıldı. Afrin merkez için yürütülen operasyonda merkeze hakim tepeler ele geçirildi. Artık sadece emir bekleniyor.

TSK'nın Afrin'de terörü bitirme misyonu ile başlattığı operasyonun 51. gününe girildi. Bölgede yürütülen sistemli harekat artık son aşamasına geldi.

Dün itibarıyla Afrin'e hakim tepeleri kuşatan TSK ve ÖSO, merkeze yönelik gerçekleştirilecek "meskun mahal" operasyonu için artık sadece karargâhtan gelecek olan "gir" emrini bekliyor.

Afrin için sadece gir emri bekleniyor

Afrin'in şehir merkezi gözüktü ViDEO

 

 

TSK AFRİN KAPILARINDA

Şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıkta olan tepeleri ele geçiren TSK ve ÖSO mensupları merkeze merkezden yalnızca birkaç kilometre mesafe uzaklıkta bulunuyor.

Bölgeyi ele geçirmenin sevincini yaşayan ÖSO birlikleri Afrin'e karşı poz veriyorlar. Afrin'e karşı "görüyorsunuz" pozu veren ÖSO,  artık teröristlerin tamamen bitmesinin an meselesi olduğu mesajını veriyor.

Afrin için sadece gir emri bekleniyor

 

 

 

Afrin şehir merkezini gören noktalarda olduklarının belirten ÖSO üyeleri, en kısa zamanda TSK desteği ile Afrin’i de terör örgütü PYD/PKK’dan temizleyeceklerini ifade etti.

Bu arada Afrin kuşatmasına destek olmak için ÖSO birlikleri yapılanmasını sürdürüyor. Hamza Tugaylarından bir bölük, Afrin'de kuşatmaya destek olmak için birliklerinden ayrılarak yola koyuldu.

Afrin için sadece gir emri bekleniyor

SÖZDE KOMUTA KADEMESİ KAÇIYOR

6 ayda alınamaz denilen yerleri yalnızca birkaç saatte alan TSK ve ÖSO mensuplarının bu kadar hızlı hareket etmesi ve başarıyla koordineli olarak gerçekleştirilen bu operasyon, teröristleri dumur etti.

Afrin için sadece gir emri bekleniyor

2 aydan kısa süre içinde Afrin merkezine ulaşan birliklerin terörü bitirme durumuna gelmesi, PKK/PYD/YPG'nin de komuta kademesini korkuya sevk etti. Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'deki bazı elebaşları örgütten kaçma girişiminde bulundu. Bölgeye Kandil'den gelen çok sayıda elebaşı da ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.