Afrin Şehitleri Kuran Kursu Üsküdar'da resmi törenle açıldı

Afrin Şehitleri Kuran Kursu Üsküdar'da resmi törenle açıldı

Üsküdar Cumhuriyet Mahallesi Afrin Şehitleri Kuran Kursu 4-6 yaş sınıfları kılınan Cuma Namazının ardından törenle açıldı.

E. Mücteba Kerim habername.com Üsküdar/İstanbul

Üsküdar Müftülüğü Afrin Şehitleri Kız Kuran Kursu 4-6 yaş sınıfları kılınan Cuma Namazının ardından törenle açıldı. Üsküdar Cumhuriyet Mahallesi Molla Camii Kız Kuran Kursu ismi Afrin Şehitleri Kız Kuran Kursu olarak değiştirelerek 4-6 yaş grubu 2018 eğitim yılı ikinci dönem sınıfları başlatılarak yeniden törenle açıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Üsküdar Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan 4-6 yaş grubu sınıflarını açtığımız kurs sayısı ilçemizde 10'a ulaştı. İnşallah bu sayı daha da artacak dedi. Dr. Enver Osman Kaan Molla Camii Kız Kuran Kursumuzun adını cephede çatışan şehitlerimiz için Afrin Şehitleri Kız Kuran Kursu olarak değiştirdik. Müftü Kaan ayrıca Sevgili Peygamberimiz'in hadisi şeriflerinden bahsederek çocuklarımızı erken yaşlarda terbiye etmemiz gerekir dedi ve Kurs yöneticilerine, bağış yapan hayırseverlere, açılışa katılan Kaymakam, Belediye Başkan yardımcılarına diğer konuklara ve vatandaşlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız her hafta hayırlı bir eserin açılışını yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Törende son konuşmayı Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek yaptı. Kaymakam Demiryürek bu aziz millet 3.5 milyon Suriye'li mülteciye sadece maddi yardım yapmıyor, yüreğiyle kalbiyle herşeyini vererek yardım ettiğini bildirdi ve Kursun hayırlı olmasını diledi,

Konuşmaların ardından mülki erkan kurdelayı keserek kursun açılışını yaparak sınıfları gezdiler. Kurs yöneticisi Safinaz Bozkurt misafirlere kursu gezdirerek başta Müftü Kaan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törene ayrıca Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, meclis üyeleri, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Ocak ve habername.com Genel Yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt ve kalabalık bir mahalle sakini katıldı.

img_3383-(1).jpgimg_3381.jpgimg_3371.jpgimg_3369.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.