Afrin'deki YPG'liler BM'den ateşkes bekliyor

Afrin'deki YPG'liler BM'den ateşkes bekliyor

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü terör karşıtı operasyonlar, YPG'nin sonunu getirmiş olacak ki, terör örgütü ateşkes için BM'ye gözyaşı döküyor.

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde gerçekleştirilen rejim katliamları BM'nin dikkatini çekmiş, bölgede ateşkes ilan edilmişti. Bu durum ilk başta Suriye'nin tamamında gibi lanse edildiyse de gerçek kısa süree ortaya çıktı.

Bu durum Doğu Guta halkını bir nebze olsa mutlu etti, ancak YPG'lileri büyük üzüntüye, endişeye sevk etti.

TERÖRİSTLER AĞLIYOR

Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü harekat ile büyük oranda bölgedeki eli kolu kesilen ve kıskaca alındığı için zor günler geçiren teröristler, BM'nin kararıyla da beklediği cevabı alamayınca çareyi göz yaşı dökmekte buldular.

 

Afrin'deki YPG'liler BM'den ateşkes bekliyor

 

Afrtin'de ateşkes ilan edilmesi için BM'ye çağrıda bulunan PYD/PKK/YPG'li teröristler, ateşkes kararı çıakrtılması durumlarında silah anlaşma sürecinde silah bırakma sözü verdiklerini belirtiyor.


Teröristlerin yaptığı açıklamalarda BM'den medet umdukları gözlenirken, Türkiye karşısında ne kadar çaresiz kaldıkları bu açıklamalar ile gözler önüne serildi.BM'YE YALVARIYORLAR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin dün aldığı karar ile Suriye'de aetşkes ilan edilmesi kararının açıklanması YPG'yi umutlandırmış, sonrasında karar metninde Afrin'in yer almaması teröristleri korkuya sevk etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.