Afyon'daki personel tek tek incelendi

Afyon'daki personel tek tek incelendi

Sobotaj ve terör saldırısı ihtimaline karşılık Afyon'daki personel didik didik araştırıldı.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposunda meydana gelen patlamayla ilgili bölgede incelemelerde bulunan bomba uzmanlarının hazırladığı ilk rapora göre, sabotaj bulgusuna rastlanmadı, facia ihmalden kaynaklandı.

PERSONEL DİDİK DİDİK ARAŞTIRILDI

Askeri birlik ve depoda görevli tüm personel, detaylı olarak araştırıldı. Er, erbaş ve subayların Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. İncelemelerde görevli askerler ve yakınlarının PKK ya da farklı marjinal gruplarla herhangi bir bağlantısı tespit edilmedi. Ayrıca, bölgede patlama öncesi ve sonrası cep telefonu ile ankesörlü telefon kayıtları tek tek incelendi. Şüpheli herhangi bir görüşme belirlenemedi.

Patlamanın hemen ardından sabotaj ihmali üzerinde de durulmuştu. Bu çerçevede özel bir ekip oluşturuldu. Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlığı uzmanlarından oluşan ekip, askerî birlikte ve depoda görevli tüm personeli, detaylı olarak araştırdı.

Er, erbaş ve subayların Genel Bilgi Taraması'nı (GBT) yaptı. Yapılan incelemelerde görevli askerler ve yakınlarının PKK ya da farklı marjinal gruplarla herhangi bir bağlantısı tespit edilmedi. Ayrıca bölgede patlama öncesi ve sonrası cep ve ankesörlü telefon kayıtları da tek tek incelendi. Bu süre zarfından şüpheli herhangi bir görüşme belirlenemedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.