Eroğlu patlamamış el bombaları konusunda vatandaşları uyardı!

Eroğlu patlamamış el bombaları konusunda vatandaşları uyardı!

Afyon'da 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasıyla ilgili bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu patlamamış el bombaları konusunda vatandaşları uyardı.

Dün Afyon'daki askeri tesisler içinde el bombalarının bulunduğu bölümde akşam 21:15 civarında meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu.

Afyon milletvekili olan Orman ve Su İşleri Bakanı sabah saatlerinde patlamayla ilgii bilgi verdi.

Eroğlu, şehit olan askerlerin henüz kimliklerinin tespit edilmediği bildirdi. Veysel Eroğlu patlamda şehit olan askerlerin 2'si astsubay, 2'si uzman çavuş ve 21 tanesinin de er olduğunu açıkladı.

Bakan Eroğlu, hastanelerde 8 tane de yaralanın olduğunu bildirdi.

Cumhuriyet savcılığının olaya el koyduğunu ve patlama ile ilgili araştırmalara başladığını belirten Bakan Eroğlu, halkı patlamamış el bombaları konusunda uyardı.

Eroğlu, patlamanın olduğu cephanelikte çok sayıda el bombası olduğunu, şiddetli patlama neticesinde patlamamış el bombalarının da araziye dağıldığını ve bu konuda halkımızın duyarlı olması ve el bombası gördüklerinde yetkililere haber verilmesi gerektiğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, cephanelik bölgesinde yangının tamamen söndürüldüğünü ama etrafa saçılmış el bombalarının kontrollü bir şekilde patlatılacağını, vatandaşları da bu patlamalardan tedirgin olmaması konusunda uyardı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, olayın bir kaza olduğunu, terör saldırısı ihtimalinin kesinlikle sözkonusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.