25 Şehit merak kurbanı mı oldu?

25 Şehit merak kurbanı mı oldu?

25 askerin nasıl şehit olduğuna ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, merak saikiyle patlama ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

25 askerin şehit düştüğü Afyon'daki patlamanın nasıl olduğuna ilişkin Başbakan Erdoğan Kiev'de gazetecilere kritik bir açıklama yaptı.

Orada bulunan bombalarla ilgili ilk kez bu kadar detaylı bilgi veren Erdoğan, orada 3 çeşit el bombasının bulunduğunu ve Alman yapım el bombalarında fünye ile el bombasının bir bütün olduğunu ve merak saikiyle bu el bombasının patlama ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

"Dinlenebilecek şahit yok. Şahitlerin hepsi şehit" diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Bana bizzat Genelkurmay Başkanı anlattı. Orada 3 çeşit el bombası var. Bunların 2’si MKE üretimi yerli yapım, diğeri Almanya’dan ithal. MKE yapımı bombalarda fünyeler ve bombalar aynı sandık içinde ama ayrıdır. Almanlarınki ise fünye ile el bombası bütündür. Serçe parmağı ile kavranıp, kullanılabiliyor. Şimdi burada tahminler döndürülüyor. Ya merak saikiyle ele alınan bir el bombasının patlaması ihtimali üzerinde duruyorlar ki, daha çok Almanlardan ithal edilenin üzerinde duruluyor. El bombasının patlamasıyla süreklilik arz eden patlamalar meydana geliyor. Genelkurmay Başkanımız ve arkadaşlarının deneyimleri ve teknik ekipleriyle vardıkları nokta bu."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.