Ağca herşeyi TRT'de anlatacak!

Ağca herşeyi TRT'de anlatacak!

Milliyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca, TRT'de suikastlarını anlatacak.

Miliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca, serbest bırakıldıktan sonra ilk kez bir TV programına çıkacak.

TRT'de Rıdvan Memi'nin hazırlayıp sunduğu Kozmik Oda'ya konuk olacak olan Ağca cezaevinden çıktıktan hemen sonra özel röportaj isteyen televizyon kanallarından 2 milyon dolar talep etmişti.

ETİK TARTIŞMASI BAŞLAYABİLİR

Şüphesiz Ağca gibi, Türkiye'nin son 30 yılına damgasını vurmuş önemli bir aktörün televizyon programına çıkartılması ve sorulan sorulara yanıt vermesinin sağlanması çok önemli. Ancak işlediği cinayetler ve "katil" sıfatı mahkeme tarafından resmen onanmış bir kişinin, cinayetleri nasıl işlediğini canlı yayında, üstelik TRT gibi devletin resmi kanalında anlatma imkanı verilmesi de etik bir tartışmaya yol açacak gibi görünüyor.

TRT PARA ÖDEDİ Mİ?

Ağca'nın tahliye olmasının hemen ardından konuşmak için yüklü bir para talebinde bulunması üzerine televizyon kanalları sessiz bir centilmenlik anlaşması yapmış ve Ağca'ya talep ettiği parayı vermeyerek yayınlarına çıkartmamışlardı.

Gazeteciler. Com'un derlediği habere göre, şimdi herkes şu soruyu soruyor: "TRT, Ağca'ya canlı yayına çıkması için para ödedi mi? Ödediyse ne kadar ödedi?"

HANGİ SORULARI YANITLAYACAK?


"Kozmik Oda" programının yapımcılarından basına yollanan maillerde bu akşam saat 23:00'de ekrana gelecek programda Ağca'nın "13 Mayıs 1981'de Sen Pietro Meydanında Papa'yı neden vurdu? Suikast girişiminin P2 Mason Locası ile bağlantısı var mı? Perde arkasında Bulgar-Rus işbirliği olduğu doğru mu? Sen Pietro Meydanında kendisinden başka suikastçi var mıydı? Cezaevinde kendisini ziyaret eden Papa ile ne konuştular?" sorularına yanıt vereceği açıkladı

Etiketler :