AGİG'den Mektup Var

AGİG'den Mektup Var

Adıyaman’da bir grup genç tarafından ve Adıyamanlı gençleri bir çatı altında toplama hedefiyle kurulan Agig tarafından milletvekili adaylarına açık mektup kaleme alındı.

“Mektubun yazılış amacının gençler adına Adıyamanlıların beklentilerini ve isteklerini birkaç cümle ile milletvekili adaylarına aktarmak olduğunu” ifade eden Agig Dönem Sözcüsü Hamdi SICAK , “ Yeni genç neslin siyasete bakışının anlaşılabilmesi açısından bu açık mektubun anlamlı olduğunu, yeni Türkiye’nin eskimiş siyasi argümanlarla ve anlayışlarla idare edilmeye çalışılmasının yeni nesil arasında sadece alay konusu olduğunun bilinmesi gerektiğini” vurguladı.”İlimizin Türkiye siyasi tarihine damga vuracak yeni anlayışlar geliştirerek, cesaretle yeni bir dönemin kapılarını açmak için mücadele etmesi gerektiğini” söyleyen SICAK “Adıyamanlıların bu potansiyelde gençlere sahip olduğunun hem adaylarımız hem de tüm halkımız tarafından bilinmesi gerektiğini” ifade etti.

İşte o açık mektup:

Değerli milletvekili adaylarımız;

Adıyaman’ımızı TBMM de temsil etmek istiyorsunuz, hayırlara vesile olmasını dileriz…

Değişimin bir yaşam dinamiği haline geldiği, küreselliğin ise yerel ölçüde bile sürekli zeminler oluşturduğu ve artık yönetimlerin tek elin kontrolünden çıktığı bu dönemde, yurttaş beklentileri ve algılarının da değişip, geliştiğini belirtmek isteriz.

Bugüne kadar Adıyaman’ımız maalesef hakkettiği ölçüde Ankara’da güçlü temsil edilememiştir. İlimizi ulusal bazda iyi temsil etmiş ve tüm Türkiye’nin tanıdığı bir siyasetçi olarak Türkiye’de marka isim olmuş herhangi bir siyasetçinin bugüne kadar bu ilde çıkamamış olmasını yeni nesil olarak kabul edemiyoruz. Bu açık mektubu içimizde oluşan bu derin ukdenin bir haykırışı olarak yormanızı isteriz.

İnanıyoruz ki siz , bu ilin sorunları karşısında bütün insani terminolojilerle ve içiniz acıyarak bazı şeylerin artık değişmesi gerektiğini düşünerek bu yola çıktınız.

İnanıyoruz ki siz, bu ilin varoş damlarında çekilen acıları fark etmiş bir temsilci olarak , yoksul, eğitiminde geri kalmış ve nereye nasıl gideceğini bilemeyen kitlelerin sorunlarının farkına varmış olarak bu yola çıktınız.

İnanıyoruz ki siz , bu kentin ırgat kent olduğunu , arada sırada siyasilerin hatırladığı ve çoğu zaman hava durumunda bile yerini alamamış bir kent olduğunu düşünerek bu yola çıktınız.

İnanıyoruz ki siz, hala başka şehirlerin hastane köşelerinde cebinde beş kuruşu olmayan,yoksulluğunun bir kader olduğuna iman etmiş , sadece içine çektiği kaçak sigaranın onu anlayıp algıladığına inanan hemşerilerinizi düşünerek bu yola çıktınız.

İnanıyoruz ki siz, evinde böbrek hastası çocukları ve eşi işsiz olan, çevresinden gelen üç beş lokmayla hayatını sürdürmeye çalışan annenin feryadını duymuş, içi sızlamış ve onun şahsında bu şekilde kaderleriyle baş başa bırakılmış, unutulmuş kitlelerin sesi olmak için bu yola çıktınız.

İnanıyoruz ki siz, etnisiteyi siyasi görüşünüzün merkezine almadan, ötekileştirmeden ve gettolara sebep olmadan, Adıyamanlılık bilinciyle Adıyaman’daki tüm katmanların mutluluğu, huzuru ve refahı için bu yola çıktınız.

İnanıyoruz ki siz, İktidarların bugün halkın büyük bir bölümünü basitçe görmezden gelerek, müdahale etmede yetersiz kalarak, önlem almayı reddederek, hukuki biçimciliğin ve politik felcin birbirini takviye ettiği karmaşık ve mükemelliyetçi uygulamaların arkasına sığınarak sömürmekte ve baskı altına almakta olduklarının” bilinciyle, yeni bir siyasi anlayış ve halkı önceleyen bir duruşla halk üzerindeki dolaylı sömürü araçlarını kırmak için bu yola çıktınız.

Çıktığınız bu yolda halk için başarabilmiş ve adını altın harflerle tarihe yazdırabilmiş kişilerden olmanız dileklerimizle…

 

Haber : Cezmi Koç

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.