Ağrı Valisi Işın

Ağrı Valisi Işın

Ağrı Valisi Musa Işın, HDP'li milletvekillerinin tutumlarına ilişkin, "Sizin sırtınıza binerek Ankara'ya giderler 25 bin lira maaş alırlar, çocuklarını en güzel İngilizce eğitim gören okullarda okuturlar. Sonra size gelirler 'Kürtçe eğitim' derler." dedi.

Ağrı Valisi Musa Işın, HDP'li milletvekillerinin tutumlarına ilişkin, "Sizin sırtınıza binerek Ankara'ya giderler 25 bin lira maaş alırlar, çocuklarını en güzel İngilizce eğitim gören okullarda okuturlar. Sonra size gelirler 'Kürtçe eğitim' derler." dedi.

Doğubayazıt Kaymakamlığınca "Kardeşlik İftarı" etkinlikleri kapsamında iftar programı düzenlendi.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının feyzi ve onun getirmiş olduğu huzurla birlikte olduklarını söyledi.

Huzur içerisinde iftar açtıklarını kaydeden Işın, "Bugün yeryüzünde bu sofrayı bulamayan milyonlarca Müslüman vardır. Suriye, Irak, Libya, Yemen ve Afganistan bunu bulamıyor ama ülkemizde Allah'a şükürler olsun insanlarımız sofralarına çok rahat şekilde oturmakta ve orucunu açmaktadır. Bunun en önemli sebebi bizim ülkemizin devletimizin vatanımızın huzur içerisinde bize temin etmesidir." ifadelerini kullandı.

Doğubayazıt'ın kadim bir şehir olduğunu ifade eden Işın, şunları dile getirdi:

"Doğubayazıt, eskiden beri medreselerin, ilmin, irfanın yuvası olan bir ildir. Biz hepimiz peygamber efendimizin ümmetiyiz, onla şeref ediyoruz ve buluyoruz. Bizim rehberimiz peygamber efendimiz dururken biz adam öldürenlerin, hırsızlık yapanların, araç yakanların, yol kesenlerin ve esnafı haraca bağlayanların peşlerinden nasıl gideriz? Bu yolun sonu hüsrandır, yokluktur, hiçlik ve fakirliktir. Sizler çocuklarımız okusun, bize hayırlı evlatlar olsun isterken, terör örgütü dağlarda 'Ben bugün hangi yolu keserim, hangi araçları yakarım, hangi insanları öldürürüm hangi insanları anasından babasından ederim, toprağa gömerim, hangi esnaftan haraç alırım' onun hesabındadır. Bu insanlık dışıdır. Bu hayvandan daha aşağı bir durumdur."

Işın, insanlığın gereğini yapmanın gerektiğini dile getirerek, "Namusumuza, şeref ve haysiyetimize sahip çıkmalıyız. Sizi kandırıyorlar. Sizin çocuklarınızı kandırıp dağa götürüyorlar, ondan sonra cenazesine geliyorlar 'başın sağ olsun' diyorlar. Yazıktır, günahtır sizlere." diye kaydetti.

- "En fazla zararı gören Doğubayazıt halkıdır"

Terör örgütünün çocukların sırtında kendisine istikbal vaat ettiğini aktaran Işın, fitne sokanlara, evlere ateş düşürenlere ve çocukları götürüp öldürmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti.

Işın, PKK'nın söylemlerine yönelik, "PKK diyor ki 'Kürtlerin bir çocuğu ya dağda ya toprakta ya da cezaevinde olsun.' Bunlar olsun ki sonra 'Bak bunları devlet yaptı' desinler." diye konuştu.

Hiçbir devletin kendisine silah doğrultanlara hoş geldin demeyeceğini aktaran Işın, şöyle devam etti:

"Bunlardan en fazla zarar gören Doğubayazıt halkıdır. Çocuklarınızı bunlara yem yapmayın. Geçen bir teröristi buraya getirdiler, baktım 60-70 yaşındaki bir kadıncağız 'Benim bir çocuğum gitmiş dağa bir tane daha gitmiş. Olsa bir tane daha gönderirim' diyor. Sen o çocukları cehenneme gönderiyorsun başka bir yere göndermiyorsun, aptal kadın. Bu devleti reddediyorsanız bu devlete milletvekilliği yapmayacak ve maaş almayacaksınız. Şerefiniz haysiyetiniz varsa diyeceksiniz ki biz bu devletin milletvekilliğini istemiyoruz. Bu devletten maaş almıyoruz.

Sizin sırtınıza binerek Ankara'ya giderler 25 bin maaş alırlar, çocuklarını en güzel İngilizce eğitim gören okullarda okuturlar. Sonra size gelirler 'Kürtçe eğitim' derler. Kürtçe eğitim var hiçbir problem yok. Bu adamlar gelsinler özel bir okul açsınlar, kendi çocuklarını Kürtçe eğitim yapan bir okula göndersinler. Gelsinler izni de ben vereceğim. Önce buranın milletvekilleri göndersin, sonrada belediye başkanları göndersin, sonrada ilçe teşkilatları göndersinler ondan sonra size gelip bunları söylesinler. Sizi kandırmaya hakları yok. Allah'ın izniyle ben burada görev yaptığım sürece bunların iğrenç yüzlerini her gün ayna tutarak bu halka göstereceğim."

Daha sonra Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ve beraberindekilerle vatandaşlarla çay içerek sohbet edip, sorun ve isteklerini dinledi.

Düzenlenen iftar programına yaklaşık 2 bin kişi katıldı.


 

Ağrı Valisi Işın

Ağrı Valisi Işın

Ağrı Valisi Işın

Ağrı Valisi Işın

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.