İran'dan ABD ve İsrail'e gözdağı

İran'dan ABD ve İsrail'e gözdağı

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi ABD ve İsrail'in tehditlerini değerlendirdi. Vahidi: ABD ve İsrail'e savaşın ne demek olduğunu gösteririz dedi.

Vahidi, Buşehr kentinde düzenlenen ''Besic Haftası'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, ABD ve İsrail tehditlerini değerlendirdi.

Vahidi, ABD'den ne zamana kadar savaşabileceğini ve batırılacak gemilerinin hesabını yapmasını istedi.

''ABD, Afganistan ve Irak'ta savaştığını sanmasın. Irak'ta Saddam geri çekildi, Afganistan'da ise kimse yoktu ki savaşsın'' diyen Vahidi, bu ülkenin Vietnam'da ne hale düştüğünü herkesin gördüğünü söyledi.

ABD ve müttefiklerinden İran'ın çok güçlü olduğunu bilmelerini isteyen Vahidi, ''ABD'ye savaşın ve savaşçının ne olduğunu göstereceğiz'' ifadesini kullandı.

İsrail'in Sabra ve Şatilla ve Gazze'deki katliamlarının hesabını henüz vermediğini kaydeden Vahidi, ''İran'a saldırı halinde, bu katliamların intikamını alacağız. Şimdi, eğer savaşa hazırlarsa ileri çıksınlar'' dedi.

Vahidi, savaş halinde İsrail'e nefes alma fırsatı dahi verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

İngiltere Büyükelçisine sınır dışı

İran Meclisi, İngiltere ile diplomatik ilişkileri maslahatgüzarlık seviyesine düşürmeyi öngören tasarıyı ana hatlarıyla ve ayrıntılarıyla görüştükten sonra nihai kararını verdi.

Meclisin kararına göre, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisinin sınır dışı edilmesi için Dışişleri Bakanlığına iki hafta süre verildi.

Yeni denizaltılar teslim edildi

Öte yandan, devlet televizyonu, Savunma Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri işbirliğiyle inşa edilen ''Kadir'' sınıfındaki üç denizaltının orduya teslim edildiğini duyurdu.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum