Ahmedinejad'ın çılgın projesi

Ahmedinejad'ın çılgın projesi

İran Cumhurbaşkanı Mahmhud Ahmedinejad, her İranlı aileye içinde villa tipi ev ve meyve bahçesi yapmak için 1000 m²'lik arsa tahsis edeceklerini bildirdi.

Tahran'da toplu konut projeleri ile ilgili yapılan bir toplantıda konuşan Ahmedinejad, apartman yaşam tarzını eleştirerek villa tipi evlerin yapımına yöneleceklerini söyledi.

Ahmedinejad, Her aileye 1000 metrekare arsa verilecek. Aileler, arsanın bir bölümünde ev yapıp geri kalanını ise yeşil alan ve meyve bahçesine dönüştürebilir. Böylelikle hem aileler ev sahibi olur ve hem de yeşil alan miktarı artar dedi. İran Cumhurbaşkanı projenin uygulanması ile halkın daha ucuz ve daha kaliteli bir hayat standardına kavuşacağını savundu.

Proje için büyük arsa gerektiği eleştirilerine de değinen Ahmedinejad, İran'ın çok geniş bir ülke olduğunu ve 20 milyon aileye arasa verildiğinde bunun sadece 2 milyon hektarlık bir alana tekabül edeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad,165 milyon hektarlık İran yüzölçümünün 30 milyon hektarlık bölümü proje için uygun olduğunu sözlerine ekledi.

İran Cumhurbaşkanı yıl sonuna kadar ülkenin 10-15 noktasında projeyi başlatacaklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.