Ahmedinejad, Meşal ile görüştü

Ahmedinejad, Meşal ile görüştü

Ahmedinejad, 'zorba güçlere karşı mücadelenin simgesi olan Filistin halkını desteklemeye devam edeceklerini' söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 'zorba güçlere karşı mücadelenin simgesi olan Filistin halkını desteklemeye devam edeceklerini' söyledi.

 

Ahmedinejad, İran'ı ziyaret etmekte olan Hamas lideri Halid Meşal ile görüştü.

 

Filistin sorunuyla bölgedeki gelişmeler konusunda açıklama yapan Ahmedinejad, "Filistinlilerin, Allah'a iman ve direnişle zafere ulaşacaklarını" söyledi.

 

Ahmedinejad, "Müslümanların ve diğer özgür halkların, Filistin davasına olan desteklerinin gerekliliğini" vurguladı ve "İran halkı ve devleti, her zaman direnişin ve mazlum Filistin halkının yanında olacak" dedi.

 

Dünyadaki şartların her geçen gün özgür halkların lehine geliştiğini kaydeden Ahmedinejad, "düşman ve zorba güçler" diye nitelediği ABD ve İsrail'in peş peşe yenilgiye uğradığını ifade etti. İran Cumhurbaşkanı, "Lübnan ve Gazze'ye yapılan saldırılar ile Afganistan ve Irak'ın işgalinin, ABD ve siyonist rejimin (İsrail) son yıllardaki yenilgilerine örnek olduğunu" söyledi.

 

Halid Meşal de Filistin davasına desteklerinden dolayı İran'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Filistin halkı ve direnişi, nihai zafer elde edene ve ideallerine ulaşana dek zorba güçlere karşı direnecek" dedi.

 

"Filistin halkı direniş ve uyanıklığıyla düşmanların karmaşık komplolarını boşa çıkaracak" diyen Meşal, "Tüm Filistinlilerin, kendi vatanlarına dönmesi halkımızın vazgeçilmez ve kesin siyasetidir" ifadesini kullandı.

 

Filistin davası ve sorunuyla ilgili bilgi veren Meşal'in, dini lider Ayetullah Hamaney ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

 

Meşal, 1 Şubattaki ziyaretinde de İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve sonrasındaki sürce ilişkin İranlı yetkililerle görüşmüştü.

 

Etiketler :