Ahmedinejat’a o resmin hesabını sordular

Ahmedinejat’a o resmin hesabını sordular

Hugo Chavez'in cenaze töreninde 78 yaşındaki annesinin Ahmedinejad'a sarılıp ağlaması, İran'da tartışma konusu oldu. Ahmedinejad'ın kontrolünü kaybettiği öne sürüldü.

 

Venezuela lideri Hugo Chavez’in cenaze törenine katılan Iran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, Chavez’in annesini kucaklaması başına iş açtı. İsfahan’daki dini lider Muhammed Taci Rehber, namahrem bir kadına sarılmanın İran İslam Cumhuriyeti gibi bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın izzetine yakışmayacağını söyledi.

Hugo Chavez’in Venezuela’nın başkenti Caracas’ta yapılan cenaze törenine katılan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Chavez’in annesi ile bir araya gelmişti. Chavez’in annesi 78 yaşındaki Elena Frias, Ahmedinejad’a sarılmış ve göğsünde ağlamıştı.

Anne Chavez’le Ahmedinejad’ın sergilediği bu tablo, İran’da tartışılır oldu. Ülkenin ikinci büyük kenti İsfahan’daki dini lider Muhammed Taci Rehber, Ahmedinejad’ın Elena Frias’a sarılmasını “haram” olarak niteledi. Namahrem bir kadının elini sıkmanın, ister genç ister yaşlı olsun, her şartta haram olduğunu söyleyen Taci Rehber, “Sarılmak veya duygularını böyle göstermek İran İslam Cumhuriyeti gibi bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın izzetine yakışmaz” dedi. 

Dini lider Rehber, daha da ileri giderek, 78 yaşındaki kadına sarılan Ahmedinejad’ın “kontrolünü kaybettiğini” söylüyor.

ROTAHABER

 


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum