Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda test sürüşü

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda test sürüşü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:"Bakü'den kalkan bir trenin Tiflis üzerinden Kars’a gelişine şahitlik ettik ve herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadık"- "Projeyi ticari işletmeye açtığımızda bölgede çok önemli bir hizmeti yerine getirmiş o

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars  Demiryolu'nun Bakü'den Kars'a gerçekleştirilen ilk test sürüşünde herhangi bir aksaklık yaşanmadıgını bildirdi.

Bakan Arslan, trende yaptığı açıklamada , yol boyunca Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan yetkilileriyle tüm aşamaların tekrar kontrol edildiğini ifade etti.

İşletme döneminde üç ülkenin istediği katma değeri alabilmesi adına yapılacak çalışmaları ele aldıklarını belirten Arslan:

"Bakü'den kalkan bir trenin Tiflis üzerinden Kars’a gelişine şahitlik ettik ve herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadık. Projeyi ticari işletmeye açtığımızda bölgede çok önemli bir hizmeti yerine getirmiş olacağız. Halkların kardeşliğinin bölgenin kalkınmasına katkı koyması noktasında şüphemiz yok. Bu demiryolu, geçtiği bölgelerde sadece demiryolu taşımacılığı değil, bununla entegre olacak karayolu, havayolu, denizyolu dahil taşıma anlamında bir çok potansiyeli barındırıyor. Sıcak para getirecek, ekonomiye canlılık getirecek. Buralarda sevkiyatı pahalı olduğu için üretilmeyen bir çok ürün üretilir hale gelecek."

- "Tarihe şahitlik ediyoruz"

Arslan, proje üzerinden çok daha farklı yatırımlar yapılacağına belirterek, projenin gelecek yıl biticek olan Kars’taki lojistik merkezinin de entegre olmasıyla anlamlı hale geleceğinin altını çizdi.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Arslan, "Tarih yazılıyor ve biz buna şahitlik ediyoruz." dedi.

Bakan Arslan’a test sürüşünde eşlik eden Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Cavit Gurbanov da projeye büyük emek verdiklerini belirterek, demiryolunun her üç ülkenin ekonomisinin ve dostluklarının gelişmesine katkı sunacağını söyledi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.