12. Geleneksel Konyalılar İftarı Buluşması

12. Geleneksel Konyalılar İftarı Buluşması

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu:- "14 yıldır inşa edici bir faaliyetin içindeyiz. Bu inşa ettiğimiz faaliyetten daha zorlu bir yol var. Hepimizin en sağlam ahlaki ilkeleri, en iyi donanımla bezeyerek, bu yola devam etmesi gerekiyor"

KONYA (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "14 yıldır inşa edici bir faaliyetin içindeyiz. Bu inşa ettiğimiz faaliyetten daha zorlu bir yol var. Hepimizin en sağlam ahlaki ilkeleri, en iyi donanımla bezeyerek, bu yola devam etmesi gerekiyor." dedi.

Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Konya'nın ilim ve medeniyet merkezi olduğunu belirtti.

MÜSİAD'ın kurulduğu dönemde muhalefetin odağında yer aldıklarını anlatan Davutoğlu, 28 Şubat'ta bilim adamları olarak başörtüsü gibi birçok meselede baskıyla karşılaştıklarını bildirdi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O günkü ideallerimizi son 14 yılda ne kadar hayata geçirdiğimizi her yıl sorgulamak ve muhasebe etmek durumundayız. Çünkü 14 yıldır inşa edici bir faaliyetin içindeyiz. Bu inşa ettiğimiz faaliyetten daha zorlu bir yol var. Hepimizin en sağlam ahlaki ilkeleri, en iyi donanımla bezeyerek, bu yola devam etmesi gerekiyor. Sahip olduğumuz güç ne olursa olsun, o gücü nefsimizle terbiye edeceğiz. Sonra o gücü ahlak temelinde zırhla kuşatarak, millete bir merhem olarak sunacağız."

Hiçbir adaletsizliğe kapılmadan bürokraside ehliyet ve liyakati esas almak gerektiğini belirten Davutoğlu, devletin ancak o zaman ayakta kalabileceğini ifade etti.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen misafirlere teşekkür ederek, ramazan ayı bereketinin tüm İslam alemine yayılması temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.