Ahmet Hakan Alkol kullanıyormu?

Ahmet Hakan Alkol kullanıyormu?

Kenan Erçetingöz'ün sorduğu tek bir soruya yanıt vermemeyi tercih eden Ahmet Hakan, sansürden polemiklere pek çok konuyu canlı yayında anlattı.

Bloomberg TV'de yayınlanan "Kenan Erçetingöz'le 60 Dakika" programına katılan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun, kendisi ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Erçetingöz'ün sorduğu bir soruya yanıt vermemeyi tercih eden Ahmet Hakan, sansürden polemiklere pek çok konuda konuştu.

Söze "Bu gece seninle herşeyi konuşmak istiyorum. Başarılı yazıların, merak edilenler, kavgaların, polemiklerin... Müsade edersen hepsini konuşmak istiyorum." diye başlayan Kenan Erçetingöz, ilginç soruları ile Ahmet Hakan'ın bilinmeyenlerini ortaya çıkartmaya çalıştı.

"EVET BEN DÖNEĞİM!"

Erçetingöz'ün "Senin için dönek diyorlar. Dönek misin? Nereden nereye döndün?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Ahmet Hakan "düşünsel süreç içerisinde herkesin geçirebileceği bir süreç benim geçirdiğim. Yaşam tarzı meselesine gelince, ordada şöyle bir şey oluyor. Ben Kanal 7'de de çalışırken Nişantaşı'nda oturuyorudum. Ben böyle ithamlarla karşılaşınca Evet diyorum. Ben döneğim. Yazılarımda da yazıyorum. 'Eskiden Sultanbeyli'de iki göz bir gecekonduda oturuyordum. Hürriyet'e geçtim Nişantaşı'na taşındım' diyorum. Başka çaresi yok. Böyle diyorum çünkü başka türlü uğraşamıyorum. Anlat anlat anlat..."

"BAŞBAKAN TIRNAKLARINI KES DİYEMEZ"

Erçetingöz'ün Başbakan Erdoğan'ın "Şarap üzümden yapılyor. Canınız alkol çekerse içki içmeyin üzüm yiyin" anlamına gelen sözleri hakkında ne düşünüyorsun şeklindeki sorusuna Ahmet Hakan "Yanlış buluyorum bu açıklamayı. 'İçki içmeyin, sigara zıkkımdır. Tırnaklarınız kesin...' diye toplumu eğitilecek insanlardan oluşan bir güruh olarak görmekten kaçınılması gerekir. Başbakanlar, bizim hizmetimizdeki kişilerdir. Biz onları hizmet etsinler diye seçtik. Bizi terbiye etsinler diye değil. Bazılarımız içki içer. Bazılarımız içmez. İçene de içmeyene de eşit mesafede saygı göstermek lazım" diye yanıt verdi ve şöyle devam etti: "Sürekli sigara içme, zıkkım içme, içki içme, üzüm ye, kot pantolon giyme. Sana ne kardeşim. İster içerim ister içmem seninle ilgisi var mı olayın."

AHMET HAKAN HANGİ SORUYA YANIT VERMEDİ?

Erçetingöz'ün "Peki sen alkol kullanıyor musun?" şeklindeki sorusuna Ahmet Hakan, "ben bu tür sorulara cevap vermiyorum. Vermek de istemiyorum. Kendi özel hayatımla ilgili, yapıp ettiklerimle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Dini konularda da bu konularda da konuşmak istemiyorum. Namaz kılıyor musun diye sorsan, ona da yanıt vermem. Kendimi bir özne olarak sınıflandırmak istemiyorum ama ben özne oluyorum ona da yanıt vermeyeceğim."

"GAZETEYE GİTMİYORUM"

Erçetingöz'ün polemikler ile ilgili olarak sorduğu bir soruya "Ben hiç gazeteye gitmiyorum. Arada sırada uğruyorum." diyen Ahmet Hakan "O zaman da medya camiasındaki kulislerin içine girmiyorum. Kim kimi arkasından vuruyor takip etmiyorum dolayısıyla da" dedi.

"MALUMATFURUŞ HAKARETSE ÖZÜR DİLERİM"

Erçetingöz'ün "'Mehmet Barlas malumatfuruşun tekidir' dedin ve Canan Barlas ile bir polemiğe girdin" şeklindeki hatırlatması üzerine, Hakan, "eğer malumatfuruş hakaretse ben özür dilerim. Ama o hakaret değildir. Zaten tartışmada bir tartışmacının ettiği en ağır kelime malumatfuruş, karşısındakilerin ise soysuz, dönek filan ise... Dışarıdan bakan bir insan bu düzey nedir diye sorması mı doğrudur. Yoksa adam sana bunu demiş, sen neden düzeyi düşürüyorsun mu demesi gerekir?" diye yanıt verdi.

Hakan şöyle devam etti: "Yaptığımız işi çok büyütmemeliyiz. Köşe yazıyoruz. Ufku son derece dar, gündelik olaylar yazıyoruz. Buradan yola çıkarak şişinmenin, Türkiye'ye nizam veriyoruz diye hava atmanın anlamı yok. Tabii ki işini yaparken titiz çalışacaksın ama kendini önemsemezsen, yaptığın işi abartmazsan biraz rahat ediyorsun."

"KENDİMİ ARTIK BEKAR YAŞAYACAĞIM DİYE KAPATMADIM"

"Her gün hakiki anlamda, yapay tartışmalar çıkarmaksızın en çok okunan yazar olmak istiyorum. Sadece yaptığım işi en iyi şekilde yapmayı önemsiyorum." diyen Ahmet Hakan, Erçetingöz'ün evlilik ile ilgili sorusunu ise "Evlilik nasip kısmet. Bu zamana kadar bir türlü nasip kısmet olmadı. Bundan sonra da nasıl olacak bilmiyorum. Bir planım yok. Kendimi bekar yaşayacağım diye kapatmadım. Akışına bırakmış durumdayım. Yazı üzerinde sabah 8'den akşam 6'ya kadar çalışıyorum. Televizyon programı da yapıyorum. Bunlar zamanımı alıyor." diye yanıt verdi.

 


Etiketler :