Ahmet Hakan Cemaat'e çaktı

Ahmet Hakan Cemaat'e çaktı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, seçimden AK Parti galip çıkınca birden Cemaat'e çakmaya başladı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun, seçim öncesi internete servis edilen her tapenin ardından coşup uzun uzun köşe yazıları yazıyordu.

AK PARTİ KAZANDI, CEMAAT'E ÇAKMAYA BAŞLADI

Tapelerde geçen konuşmaların gerçek olduğu varsayımı üzerine yolsuzluk konusunu hemen her gün gündemde tutup, başta Başbakan ve AK Partili bakanları suçlama seviyesine varan yazılara imza atan Ahmet Hakan şimdi de Cemaat'e çakıyor. 

CEMAAT'İN KAYBETMESİNİN 10 TEMEL NEDENİ

Bugünkü yazısında "Cemaat'in kaybetmesinin 10 temel nedeni" başlığıyla 10 maddede Cemaat'in hatalarını sıralayan Ahmet Hakan şunları yazdı:

BİR: Dilleri İslami idi ama biraz fazla enteldi... "İslami entel" yani... Ahali ne demek istediklerini bu yüzden anlamadı.

İKİ: Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da ikameti sorun oldu. Bu durum Başbakan Erdoğan'ın "dış komplo' iddiasının toplum tarafından satın alınmasına yol açtı. 

ÜÇ: CHP ile işbirliği yapmak durumunda kaldılar. Bu hiç tutmayacak bir mayaydı.. Olmazdı, olamazdı. Nitekim olmadı da...

DÖRT: Bürokraside etkileri büyük... Yetişmiş adamlar var... Ancak oyu etkileyebilecek bir güce sahip değiller. Seçim sonuçları bunu gösterdi.

BEŞ: Güçlü görünmelerinin temel nedeni AK Parti ile yaptıkları koalisyondu. Koalisyon bozulunca çaptan düştüler, etkinliklerini yitirdiler.

ALTI: AK Parti ile koalisyon ortağı oldukları dönemde çok bencil davrandılar. Diğer İslami gruplara alan açmadılar. Bu nedenle hükümetle giriştikleri kavgada İslami grupların kendilerinden uzaklaşmasına yol açtılar.

YEDİ: Ölümüne destek verdikleri siyasi iktidara neden savaş açtıklarını topluma anlatamadılar.

SEKİZ: Yolsuzluk iddialarına daha önce hiç ses etmiyorlardı. Ancak birdenbire yolsuzlukları keşfettiler... Bu da iddialarının inandırıcılığını epey zedeledi.

DOKUZ: Devletin istihbarat örgütünü ve o örgütün başındaki ismi neden hedef seçtiklerini, bir dini grup olarak bunu neden mesele ettiklerini izah edemediler. Bir dini grubun MİT konusuna bu denli hayati önem atfetmesi toplumda yadırgandı.

ON: Bırakın lslami kesimi, laik kesimin bile tam olarak anlayamadığı ve anlamlandıramadığı biçimde İran'ı hedef aldılar. "Acem sorunu' tezini işlediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.