Ahmet Hakan'a Kapak Olsun

Ahmet Hakan'a Kapak Olsun

Gezi olaylarını değerlendirdiği konuşmasından sonra Beyoğlu Belediyesi tarafından mühürlendiği iddia edilmişti.

Bugün de Hürriyet’te Ahmet Hakan“Dün Galatasaray’da, ‘Şimdi esnaf dostu kesilenler, daha düne kadar Beyoğlu esnafını boğmak için ellerinden geleni yapıyorlardı’ diye açıklama yapan esnaf temsilcisinin mekânını, açıklamanın yapılmasından sadece bir saat sonra mühürledi. Hem de üç günlüğüne… ‘Esnafımız çok sıkıntıda çok’ diye ağlaşan esnaf dostlarına kapak olsun.” diye yazmıştı.

Beyoğlu Belediyesi bugün o haberlere yönelik bir açıklama yaparak, belgelerle büyük yalanı deşifre etti. Beyoğlu esnafının halinden memnun olduğunu savunup; aynı zamanda TKP üyesi ve TKP’den vekil adayı çıkan Tarkan Konar’ın, Beyoğlu’nda kapatılan bir dükkanı olmadığı da anlaşıldı.

Beyoğlu Belediyesi açıklamasında “Ayrıca, basın açıklaması yapan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Tarkan Konar, mühürlenen işyerlerinin sahibi veya ortağı değildir. Yani basın açıklaması yapan Tarkan Konar ile işyeri mühürlenen esnaflar farklı kişilerdir. Haberlerde yer aldığı şekliyle, ‘basın açıklaması yaptığı için işyeri mühürlenen esnaf’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.” Denildi.

Belediye mühürlenen mekanların belge ve fotoğraflarını da yayınladı.

Şimdi “Esnafımız çok sıkıntıda çok’ diye ağlaşan esnaf dostlarına kapak olsun.” diye yazan Ahmet Hakan’a soruyoruz:

Kime kapak oldu?

Yalan yazdığın için utanacak mısınız?

İşte Beyoğlu Belediyesi’nin açıklaması:

(…)

Basın açıklaması sonrasında mı işyerleri mühürlendi?

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği’nin basın açıklaması yapmasının ardından açıklamayı yapan kişilerin sahip olduğu işyerlerinin mühürlendiğine ilişkin haberler kamuoyunda yer almıştır.

Haberlerde, basın açıklaması yapılmasından 1 saat sonra Encümen kararıyla bu işyerlerinin kapatıldığı ifade edilmiştir.

Ancak bu işyerlerinin mühürlenmesine ilişkin süreç 13 Nisan 2013 tarihinde başlamıştır. İşyeri önüne masa ve sandalye koyarak yayaların geçişine engel olan işyerleri uyarılmış, para cezası kesilmiş ve söz konusu aykırılığı düzeltmeleri için 15 gün süre verilmiştir.

Belirtilen süre içerisinde işgal sone ermediğinden, bu işyerlerine yaklaşık iki ay sonra 18 Haziran 2013 tarihinde tekrar tutanak düzenlenmiş ve aykırılığın sürdüğü görülmüştür.

Pek çok kez uyarılmasına rağmen yasalara aykırı tutumun devam ettiği tespit edildiğinden, Beyoğlu Belediye Başkanlığı Encümeni’nin 4 Temmuz 2013 tarihinde aldığı 904 ve 907 sayılı kararları gereği söz konusu işyerlerine 3 gün mühürleme kararı verilmiştir.

Beyoğlu Belediyesi Zabıta ekipleri 16.07.2013 Salı Günü adı geçen işletmeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Yönetmeliği’nin “Dükkanların önüne tezgah, tabla, sandalye, küfe, sandık vs, koymak, çıkarmak buralarda oturmak yasaktır” maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlemiştir.

Aynı işyerlerine Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 15.07.2013 Pazartesi günü (Mühürlemeden bir gün önce) tebligat yapılarak Encümen’in verdiği kararın yerine getirileceği belirtilerek her türlü tedbirin alınması istenmiştir.

Esnaflara, işyerlerinin mühürleneceği bir gün önceden bildirilmiştir. Haberlerde yer aldığı üzere basın açıklamasının ardından bir mühürleme söz konusu değildir.

Kaldı ki, basın açıklamasının yapılmasından hemen sonra, 1 saat içinde Encümen kararı alınması ve uygulanması teknik olarak mümkün değildir.

Ayrıca, basın açıklaması yapan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Tarkan Konar, mühürlenen işyerlerinin sahibi veya ortağı değildir. Yani basın açıklaması yapan Tarkan Konar ile işyeri mühürlenen esnaflar farklı kişilerdir.

Haberlerde yer aldığı şekliyle, “basın açıklaması yaptığı için işyeri mühürlenen esnaf” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Mühürlenen işyerleriyle ilgili belgeler ektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.