Ahmet Hakan 2 mektup yayınladı

Ahmet Hakan 2 mektup yayınladı

Ahmet Hakan, İskilipli Atıf Hoca olayını kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında, İskilipli Atıf Hoca ile Ali Çetinkaya'nın torunlarının yazmış olduğu mektupları yayınladı. 2 zıt görüşün savunulduğu mektuplarda, Ahmet Hakan bu dosyanın açılması gerektiğini savundu.

İşte Ahmet Hakan'ın yayınladığı o mektup...

Torunlardan biri İskilipli Atıf Hoca'nın torunu...Diğeri ise İskilipli'yi idama
götüren "Kel Ali" lakaplı yargıç Ali Çetinkaya'nın torunu...

İkisi de mektup yazmışlar bana, dedelerini savunuyorlar.

İADE-İ İTİBAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

İskilipli'nin torunu Ahmet Faruk İmal şöyle diyor mektubunda: "Bundan sonra hâlâ 'İskilipli vatan hainidir, şapka meselesi değil milli mücadeleye karşı çıktığı için asılmıştır' diyenleri hoşgörü ile karşılamayacağız, gözlerinin içine artık elimizde olan Ankara İstiklal Mahkemesi zabıtlarını sokacağız. İade-i itibar için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Ama bunu sadece dedemiz için değil bütün mazlumlar için yapacağız".

OSMAN PAKSÜT DE MEKTUP YAZDI

Ali Çetinkaya'nın torunu Anayasa Mahkemesi üyeliğinden tanıdığımız Osman Paksüt de şöyle diyor mektubunda: "Atıf Hoca şapka hakkındaki kitabından beraat etmiştir. Başında olduğu Teali İslam Cemiyeti adına hazırlattığı beyannameleri Yunan uçaklarıyla cephe gerisine attırması ve böylece kurtuluş savaşında bu milletin çektiği çilelerin, verdiği kayıpların katlanmasına neden olduğu davranışlardan dolayı yargılanıp idam edilmiştir. Benim bildiğim budur".

Şu iki mektup arasındaki muazzam çelişki bile İskilipli Atıf Hoca dosyasının açılması gerektiğini ortaya koymuyor mu?

Ben dosyayı açıp "hangi dedenin haklı olduğu" sorusuna yanıt aramaya başladım bile... Elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşacağım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum