Ahmet Hakan: Nazlıaka'nın yaptığı densizliktir

Ahmet Hakan: Nazlıaka'nın yaptığı densizliktir

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Özgecan Aslan cinayeti sonrası dans eden CHP’li Aylin Nazlıaka’yı densiz olarak niteledi. Ayşe Arman’a konuşan Nazlıaka ise “o günkü matem iklimini hissedemedim. Ülkede kadın öldürülmeyen tek bir gün yok” diye kendini savundu.

Özgecan Arslan’ın öldürülmesinin ardından yaptığı dans gösterisiyle dikkatleri üzerine çeken CHP’li Aylin Nazlıaka’ya bir tepki de Ahmet Hakan’dan geldi. Ahmet Hakan Coşkun, Hürriyet gazetesindeki bugünkü yazısında dans meselesine de değinerek Nazlıaka’yı densiz olarak niteledi.

İşte Ahmet Hakan’ın yazısında o bölüm:

Aylin Nazlıaka'nın yaptığı densizliktir

Gencecik bir kadın öldürülmüşken... Cenaze evinden feryatlar yükselirken... Protesto mahiyetinde de olsa dans edilmez.

Cenaze evinde yas varken... Gözlerden yaşlar akarken... Kaybedilene yürekler yanarken... Hangi gerekçeyle olursa olsun... Dans edilmesi tek kelimeyle densizliktir.

Bu AK Partili de yapsa böyledir, CHP'li yapsa da böyledir. Densizlik densizliktir. Densizliğin partisi falan olmaz.

 

Erdoğan’a “kadın düşmanı” dedi

Ayşe Arman, memleketin bir tımarhaneye döndüğünü ifade edip Mecliste İç güvenlik Paketi üzerine yaşanan tartışmaları CHP’nin son dönemde tartışmalarla en fazla gündeme gelen isimlerinden Aylin Nazlıaka ile konuştu.

Arman’a konuşan Aylin Nazlıaka, Türkiye’de kadın seçmenlerden en fazla oyu alan siyasetçi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kadın düşmanı olmakla suçlayarak dans olayının önceden planlanan bir etkinlik olduğunu söyledi.

Nazlıaka, Arman’ın “Peki ama "Bugün hassas bir gün Özgecan'ı kaybettik. Bu dans ritüelini yapmayalım" diyebilirdiniz” sorusuna ise şöyle yanıt verdi.

Matem iklimini hissetmedim

-Gerçekten çok üzgünüm, ortada bir talihsizlik var. Evrensel olan bu etkinliğin tarihini değiştirmek mümkün değildi. Ama ben katılmayabilirdim. Ancak sabah TMMOB'nin genel kurulunda olduğum için o günkü matem iklimini hissedemedim. Zaten detaylar basına düştükçe hepimizin isyanı ve öfkesi daha da arttı. Yoksa böylesine vahşi bir katliam yaşanmışken, dans etmek için deli olmak gerek! Ama AKP'lilerle birlikte dans ettiğimiz 14 Şubat 2013 günü de iki kadın öldürülmüştü. Biri 17 yaşındaki D.I., İstanbul'da silahla öldürüldü. Diğeri ise katilinin evlenme teklifini reddeden Serpil Topbaş'tı. Yani bu ülkede kadın öldürülmeyen bir tek gün yok!

Ayakkabısını çıkarıp atacaktı

Nazlıaka geçtiğimiz Ağustos ayında Meclis’te kadın sığınma evleri üzerine verdiği önergeyle ilgili konuşurken AK Parti sıralarına dönerek "Size diyorum, uzaklara bakmayın" demiş, bu söz üzerine çıkan tartışmada ise Ak Partili milletvekillerine, "Şeytan diyor ki şu ayakkabıyı çıkar, fırlat. Bir ayakkabıma bakıyorum, bir size bakıyorum ama değmez" demişti.

Haber 10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.