Ahmet Hakan, Şirin Payzın, Barış Tünay... CNN’de PKK sözcüleri

Ahmet Hakan, Şirin Payzın, Barış Tünay... CNN’de PKK sözcüleri

Cem Küçük, Doğan medyasında PKK’yı meşrulaştırma konusunda gösterilen gayretlere dikkat çektiği yazısında, bu işte başı çekenleri de isim isim sıralayarak, yapılan algı operasyonunun vahametini gözler önüne serdi...

İŞTE O YAZI:

PKK terör örgütü! Dünyanın gördüğü en aşağılık terör örgütlerinden biri. Bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları ayırmadan en vahşi yöntemlerle öldürüyor. Bu vatanın evlatlarını pis kumpaslarla şehit eden PKK’nın ne yazık ki medyada büyük destekçileri var.

Dünkü yazımda bunlara değinmiştim. Şirin Payzın, Barış Tünay CNN Türk kanalında PKK destekçiliği konusunda başı çekiyorlar. Beyaz Türklerin gözünde PKK’yı meşrulaştırmada bu iki isim çok çalıştılar. Hala bu görevlerini ifa ediyorlar. Bir de ezik Levent Gültekin HDP’ye çağrı yapıp PKK’yla ilişkisini kesmesin diyor. Adam utanmadan açık açık suç işliyor. Güvenlik güçlerimizin, polisimizin, askerimizin ve bütün Türkiye’nin mücadele ettiği PKK’yı açıkça destekliyorlar. Tabii burada esas görev savcılarımıza düşüyor.

Bir başka Aydın Doğan yazar ve programcısı Ahmet Hakan da açıkça PKK’yı savundu. Hiç utanmadan 7 Haziran öncesi HDP ve PKK’yı savundu. “HDP’ye oy ver kurtul” sloganını programından hiç düşürmedi. Bağlama çalan Demirtaş’ı temiz biri gibi göstermeye çalıştı. 10 Ağustos 2014’den beri aralıksız Demirtaş’ı, HDP’yi ve PKK’yı yazılarında, programlarında övdü. Tıpkı diğer meczup arkadaşları gibi beyaz Türklerin gözünde Kandil’i meşru göstermeye çalıştı. Başardılar da.

Şimdi Ahmet Hakan Coşkun’un desteklediği ve vatan, millet duygusu olmayan bu kaybeden güruhun desteklediği PKK’nın son katliamlarına bir bakalım. Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki polisimiz evde uyurlarken başlarına sıkılarak şehit edildiler. Şehit edilen Feyyaz Yumuşak’a en son babası aramış ve “Oğlum dikkat et sen kendine’ demişti. Temmuzda senesi dolacak ve doğu görevi bitince evlenecekti. Alçak PKK’lı teröristler tarafından şehit edildi.

İşte Ahmet Hakan Coşkun’un desteklediği Kandil ve HDP bu. Hakkari vekili Abdullah Zeydan açıkça PKK’yı övüyor. CNN Türk ekranlara çıkartıp kendisini aklamaya yardım ediyor. Ahmet Hakan da kendini kurtarmaya çalışıyor. Dün bakın şehitlerimizin akan kanından ve geçen yıl 53 vatandaşımızın ölümünden sorumlu Selahattin Demirtaş için ne yazdı:

“Sayın Demirtaş!

Hadi gelin ilk cesur adımı siz atın.

Yüzünüzü “dağlar”a dönün...

Ve başlayın haykırmaya:

- “Çek elini tetikten” deyin.

- “Kalleşçe cinayetleri durdur” deyin.

- “Akıttığınız kanda boğulacaksınız” deyin.

- “Kan akıtarak benim hakkımı savunamazsınız” deyin.

- “Ben siyasetle çözeceğim, bana bırak bu işi” deyin.

- “Bildiğiniz tek şey öldürmek mi?” deyin. (...)

CEM KÜÇÜK / STAR

Akit Arşiv Sayfasından

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.