Kaçkar Dağları'nda "heliski" keyfi

Kaçkar Dağları'nda "heliski" keyfi

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı- Faaliyetlerin gerçekleştirildiği Kaçkar Dağları Milli Parkı, helikopterden görüntülendi

 

RİZE (AA) - Doğa harikası yaylaları ve faaliyet imkanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda yaklaşık 11 yıldır sürdürülen heliski sporu için Rize Valiliği İl Sportif Turizm Kurulu, bu yıl Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketine lisans verdi.

Bölgede teknik çalışmalarını tamamlayan firma, bugün itibarıyla iki helikopterle faaliyetlerine başladı.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Ahmet Haşimoğlu, şirket ortaklarından Haluk Kurt ve koordinatör Therry Gasser ile helikopterlerin bağlantı kuracağı verici noktalarında havadan incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında 4 kişilik sporcu grubu ise vericileri yerleştirmenin yanı sıra kayılacak pistleri işaretledi.

Gazeteciler de heliski faaliyeti yapılan alanları, sporcuları, yaban hayatı sahalarını ve Kaçkar Kayak Tesisleri'nin yapılacağı bölgeyi havadan görüntüledi.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, dünyada sayılı merkezlerde gerçekleştiriliyor. Türkiye'de ise bu spor, Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde 2005 yılından itibaren yapılıyor.

 

- "350 sporcu heliski için hazır"

 

Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı da olan Ahmet Haşimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, heliskinin Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir faaliyet olduğunu belirterek, 6 haftalık faaliyet programının tamamen dolduğunu söyledi.

Haşimoğlu, iki helikopter ile faaliyeti gerçekleştireceklerini belirterek, "Kayak yapılacak alanlar işaretlendi. Yarından itibaren sporcularımız kaymaya başlayacak. Genelde Avrupa'dan sporcular geliyor. Dört hafta için organizasyona çıktık ama 6 haftaya ulaştık. Organizasyon tamamen doldu, 350 sporcu heliski için hazır." dedi.

Her türlü güvenlik tedbirinin alındığını vurgulayan Haşimoğlu, "Bir helikopteri ambulans helikopter olarak kullanıyoruz. Pilotlarımız en olumsuz hava koşullarına ve sis ortamına hazır." diye konuştu.

Ayder'in kış turizmi ile birlikte büyük ilgi görmeye başladığına dikkati çeken Haşimoğlu, "Çok daha hareketli hale getirmek için çabalıyoruz. Tanıtımı artırdığımız taktirde her şeyden önce akla gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

Gasser ise bölgedeki faaliyetlere güvenlik gerekçesi ile 6 yıl önce ara verdiklerini anımsattı. Bu süre zarfında Türk firmanın çalışmalara devam ettiğini anlatan Gasser, Türkiye'de yeniden heliski yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.