Ahmet Necdet Sezer'e ağır suçlama

Ahmet Necdet Sezer'e ağır suçlama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan ve Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara iletilen bir elektronik mektupta 10. Cumhurbaşkanı Sezer'le ilgili çarpıcı iddialar var.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan ve Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara iletilen bir elektronik mektupta, 18 Nisan 2004'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirilen Kıbrıs mitinginin talimatını 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in verdiği belirtildi.

Mailin devamında, mitingin finansmanının da Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılandığı iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan ve Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara iletilen bir elektronik mektupta, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 18 Nisan 2004'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirilen Kıbrıs mitinginin talimatını verdiği, üstelik masrafların da Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanmasını sağladığı iddia edildi. Skandal iddianın savcılar tarafından incelendiği belirtildi.

2 Temmuz 2008'de Osman Akyıldız adlı bir kişi tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen, daha sonra ise Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını organize eden savcı Zekeriya Öz ve ekibine ulaştırılan mailde çok çarpıcı iddialar yer aldı.

MASRAFLAR CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL BÜTÇESİNDEN KARŞILANMIŞ

"Kürşad" kod adlı emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile ilgili iddialara yer verilen mailde, Uğur'un miting için başka bir alan düşündüğü ancak Ahmet Necdet Sezer'in ısrarla Sıhhiye Meydanı'nı önerdiği ileri sürüldü. Mailde, "Sıhhiye Meydanı'nda yapılan Kıbrıs mitinginin talimatını Necdet Sezer verdi. Mitingin finansmanını Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılayacağını bildirmişti. Komutanımız başka bir yer düşünüyordu. Ancak Sezer'in bu isteğine uyuldu ve Sıhhiye'de miting yapıldı" ifadelerine yer verildi.

"DOSYALARI KAZANCI BİZZAT ELDEN SEZER'E VERİYORDU"

Maildeki dikkat çeken başka bir iddia ise şöyle: "Bu eylemlerde istenilen hareketliliğin gerçekleşmesi için Ertuğrul Kazancı'ya Türk Solu grubu ile temasa geçmesi talimatı verildi ve rektörlere de 'ordu göreve' pankartı açtırıldı. Bu grubun diğer eylemlere de katılması sağlandı. Ertuğrul Kazancı'nın bir görevi de Cumhurbaşkanı'nı yönlendirmekti. Rektörlük seçimlerinde desteklenecek ve engellenecek rektör adayları tespit edilip dosya hazırlanıyordu. Bu dosyaları Kazancı bizzat elden Sezer'e veriyordu. Böylece eylemlere destek verebilecek adayların rektör olması sağlanıyordu."

YARSAV BAŞKANI DA İŞİN İÇİNDE

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Atilla Uğur'un AK Parti hakkındaki planlarını YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminaoğlu ile paylaştığının da öne sürüldüğü mailde, "28 Aralık 2005'te Ankara Cinnah Caddesi Liman Resteurant'taki buluşmaya Levent paşa, Ömer savcı ile birlikte Ergun Poyraz katıldı. Bu yemekli toplantıda kapatma davasıyla ilgili dosya hazırlandı" iddiası da yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :