Ahmet ÖZKAN, AK Parti Ankara Milletvekilliği için Aday Adaylığını Açıkladı

Ahmet ÖZKAN, AK Parti Ankara Milletvekilliği için Aday Adaylığını Açıkladı

Genç Akademisyen Dr. Ahmet ÖZKAN, AK Parti Ankara Milletvekilliği için Aday Adaylığını Açıkladı

img-20230322-wa0004.jpg

Akademik hayatının yanı sıra aktif siyasete olan ilgisi ve faaliyetleri üniversite yıllarında başlayan Özkan, 2006 yılında AK Parti Ankara Yenimahalle Gençlik Kolları’na üye olmuştur. 2006 yılında girmiş olduğu siyasete AK Parti Ankara Yenimahalle teşkilatında devam etmiş, yaklaşık yedi sene kadar AK Parti Yenimahalle gençlik ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı yapmıştır. 2013 yılında ise Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezine geçmiş ve bir süre AK Parti Genel Merkezi’nde çalışmıştır. 2013 yılının son çeyreğinde akademik hayata intisap ederek sahada edindiği politik tecrübeyi siyaset biliminin özgün teorik açılımıyla zenginleştirmiştir. Bu dönemden itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş başta olmak üzere Türkiye’nin yeniden inşasında dönüm noktası olacak pek çok hamlenin bilimsel temelinin şekillenmesinde düşüncelerini ifade etmiş ve akademik faaliyetleriyle destek olmaya çalışmıştır. Zira siyasetin en önemli işlevlerinden birisinin toplumun sağlıklı ve dinamik dönüşümüne öncülük etmek olduğuna inanan Dr. Özkan, AK Parti’nin ülke siyasetine yeniden kazandırdığı birey odaklı “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunu kendime rehber edinerek her daim millete hizmet yolunda gayret göstermeye çalışmıştır.

img-20230322-wa0009.jpg

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için üniversitedeki görevinden ayrılmış olup AK Parti Ankara 3. Bölgeden milletvekilliği için adaylık başvurusu yapmıştır. Biri editöryal olmak üzere üç adet kitabı bulunan Dr. Özkan’ın uluslararası alanda sunulmuş olan pek çok tebliği ve yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

img-20230322-wa0008.jpg

Dr. Ahmet Özkan Kimdir?

Aslen Kırşehir'in Mucur ilçesine kayıtlı olan Dr. Özkan, 1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamasının ardından 2006 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde okumaya hak kazandı. Mezuniyetinin akabinde aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında “Eleştirel Kuram Bağlamında Türkiye’de Medya-Siyaset İlişkileri” (Media-Politics Relations within the Context of Critical Theory in Turkey) adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Akabinde 2013-2018 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2018 yılında görevine Ankara Gazi Üniversitesi’ne geçerek devam eden Özkan, aynı yıl içerisinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalından doktora kabulü aldı ve “Türkiye ve Rusya’nın Dış Politikadaki Güvenlik Yaklaşımlarının Sosyo-Politik Mukayesesi, 2000-2021” (A Socio-Political Comparison of the Security Approaches in Foreign Policy of Turkey and Russia, 2000-2021) isimli teziyle 2022 yılında Doktor unvanını almaya hak kazandı. Bu süreçler içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Ukrayna, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Kazakistan, Moldova, Sırbistan, Lübnan, Rusya Federasyonu ve Filistin başta olmak üzere pek çok ülkeye akademik seyahatler gerçekleştiren Dr. Özkan; akademik hayatını, Mayıs 2018’de intisap ettiği Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümünde sürdürmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

img-20230322-wa0005.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum