İntikam yeminine son destek Can Dündar'dan

İntikam yeminine son destek Can Dündar'dan

Ahmet Şık'ın tahliyesinden hemen sonra intikam yemini etmesinin ardından intikam yazıları da peşpeşe gelmeye başladı.

Ahmet Şık'ın tahliyesinden hemen sonra “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcı ve hâkimler bu cezaevine girecek, burada ant içiyorum.” diyerek intikam yemini etmesinin ardından intikam yazıları da peşpeşe gelmeye başladı. Dün Ertuğrul Özkök, bugün de Can Dündar köşesinden buram buram rövanş kokan bir yazıya imza attı.

 
Başı Nazlı Ilıcak'ın çektiği 'Rövanşist olmayın' grubunu açığa düşüren yazılar peşpeşe gelmeye devam ediyor. Önce Ahmet Şık cezaevi çıkışında intikam yemini etti, ardından da Ertuğrul Özkök Ahmet Şık'a destek verdi. Bugün ise Milliyet yazarı Can Dündar, her kelimesinde rövanş isteği yatan yazısıyla intikam korosuna dahil oldu.
 
ÖNCE ERTUĞRUL ÖZKÖK DESTEK VERDİ!
 
Dünkü yazısını Ahmet Şık'ın tahliyesi sonrasında çıkışta söylediği sözlere ayıran Özkök, geçtiğimiz günlerde eski Bakan Bahattin Yücel'e istifa şantajının ortaya çıkmasının ardından gündeme gelmiş ve daha sonra da rövanş tartışmaları başlamıştı. Sabah yazarı Nazlı Ilıcak da köşesinde ve ekranlarda başta Aydın Doğan ve Ertuğrul özkök'e sahip çıkmıştı. Ilıcak, rövanşist olmayın diyerek muhafazakar kesime birçok kez çağrı yapmıştı.
 
Tüm bu gelişmelerin arından önceki gün tahliye edilen Ahmet Şık mikrofonlara “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcı ve hâkimler bu cezaevine girecek, burada ant içiyorum.” diyerek intikam yemini etmişti.
 
Ertuğrul Özkök yazısında intikam yeminine şöyle destek vermişti;
 
"Cezaevinden çıkmanın bir “asaleti” var mıdır? Vardır arkadaş. Haklıysan, cesursan... Yani mangal kadar bir yüreğin, bir de onun yanına koyacağın, entelektüel karakterin varsa; Cezaevinden çıkışın da bir raconu, bir asaleti vardır. İşte Ahmet Şık... Günlerdir beklediğim sözleri ondan işittim. ŞU cümleyi bir kenara yazın. Çünkü yakın veya en geç orta gelecekte, bu cümlenin bir iddianame haline geldiğini görebilirsiniz. Cümle aynen şöyle: “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcı ve hâkimler bu cezaevine girecek, burada ant içiyorum.” Sözleri söyleyen bir gazeteci. Ahmet Şık... Silivri Cezaevi’nden çıkarken işte bunları söylüyor. Eminim içerde, aynı andı içen daha epey insan var."
 
İNTİKAM KOROSUNA CAN DÜNDAR DA KATILDI
 
Ertuğrul Özkök'ün dünkü yazının ardından intikam korosuna katılan bir diğer isim de Milliyet yazarı Can Dündar oldu.
 
İşte Can Dündar'ın her satırı rövanş kokan o yazısı
 
Kısakürek'in "Gençliğe Hitabe"sinden "kininin davacısı bir gençlik" idealini damıtanlar, asıl bu cenaha nasıl kin tohumları ektiklerinin farkında mı acaba? Ahmet'in, Nedim'in kızları, babalarına, ailelerine yapılanı affeder mi sanıyorlar? Balbay'ın, Tuncay'ın çocukları babasız bırakıldıkları yılların hesabını sormayacak mı? Müyesser Yıldız'ın oğlu, annesini koğuşta tek başına soğuğa terk edenleri unutacak mı? Ya Zeynep Altıok? Babasına kıyanların "Kaçarsan yırtarsın" düzeni içinde affedildiğini, bir insanlık suçunun zamanaşımıyla örtbas edildiğini sesi yettikçe haykırmayacak mı?
 
Önceki gün Ankara'da adliye önünde gazla dağıtılan, acımasızca coplanan gençler, polisin aynı cengâverliği niye Sivas'ta Madımak önünde göstermediğini sorgulamayacak mı? Bu öfke, onlarla birlikte büyüyüp çoğalmayacak mı?
Zaman aşınır, izan aşınmaz. Hukuk unutsa, insanlık unutmaz!
 
(...) İŞTE KİNDAR NESLİ YETİŞTİRDİNİZ
 
Mahkeme önünde de söyledim; karşılaştırma yanlış: Madımak'ı yakanlar tinerciler değil, dincilerdi.
"Siz, güneşi ceketinizin astarı içinde kaybetmiş marka Müslümanlarısınız! Gerçek Müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başımıza gelmezdi" diyecek bir gençlik istiyordu değil mi Necip Fazıl? Bu lafı üstünüze almıyor, "kininin davacısı" bir nesil istiyordunuz; değil mi? İşte yetiştirdiniz.
 
Kaynak:Rotahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.