Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği İstanbul'da Toplandı

Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği İstanbul'da Toplandı

Merkezi Ankara’da olan Aile içi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği, Dernek Başkanı Zeynep Şahan’ın da katılımıyla İstanbul’da toplandı. Başkan konuşmasında "Aile, toplumun özüdür," dedi.

Derneğin İstanbul Şube Başkanı Leyla Yılmaz ve İstanbul Engelli ve Sokak Çocukları Koruma Rehabilitasyon Kurucu Dernek Başkanı Sema Turhan’ın organize ettiği istişare toplantısında derneğin İstanbul Şube Kuruluşu için fikir alışverişinde bulunuldu. Yönetim Kurulu üyelerinden Hasibe Yıldız’ın da aralarında bulunduğu ve çok sayıda kişinin katılımıyla yapılan toplantıda Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği Genel Başkanı Zeynep Göktaş konuşma yaptı. Konuşmasında;

“Değerli misafirlerimiz,

Şahsım, yönetim kurulu üyelerimiz ve temsilcilerim adına sizleri saygı ile selamlıyorum. Derneğimizin Ankara dışındaki ikinci toplantısını İstanbul İl Temsilcimiz Leyla Yılmaz Hanımefendi’nin organize etmesinden ve bizleri sizlerle buluşturmasından dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum.

Merkezi Ankara'da bulunan Derneğimiz Ankara İl Dernekler Müdürlüğüne kayıtlıdır.

Bilindiği üzere; sağlıklı bir toplumun oluşması öncelikle aile içi iletişimimizin uyumlu bir şekilde yürütülmesine bağlıdır. Bizlerde Derneğimizi gerek Aile İçi İletişim ve Gerekse Toplumsal Sorunlar Konularında faydalı ve yararlı çalışmalarda bulunmak, projeler üretmek amacı ile kurmuş bulunmaktayız.

Sağlıklı bir toplumun oluşması öncelikle aile içi iletişimimizin uyumlu bir şekilde yürütülmesine bağlıdır.

 Derneğimiz, Aile içi iletişim ve Toplumsal sorunlar konusunda yardımcı olmak, topluma moral vermek ve onların çalışma güçlerini kazanmalarında yardımcı olmak, halkı aydınlatmak,  bilgilendirmek, psikolojik destek sağlamak, rehber olmak ve bu konularda ulusal duyarlılık ve farkındalık oluşturmak, amacıyla kurulmuştur.

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları, Biçimleri ve Projelerimiz.

1- Aile milletin temelidir. Sağlıklı bir toplumun var olması için, aile bütünlüğünün korunması ve desteklenmesi gereken bir yapıdır. Aile içinde ve dışında kadına  şiddet - istismar, aile içi depresyon, aile içindeki tartışmalar, anne ve/veya babanın birinde psikolojik bir sorunun varlığı ve kendi içlerindeki yaşadıkları sorunlar, anne-baba ile çocuk arasındaki iletişimsizlik ve duygusal ihmal, ergenlik döneminde sorunlar, ergenlik döneminde duygular, ihtiyaçlar ve davranışlar ile  çocuklarımızın okuldaki eğitimi konularında çözüm üretmek,

2- Gençler, kadınlar, engelliler ve çocukların sağlık sorunları ile ilgilenmek,  Deli dana, domuz gribi, kuş gribi, HİV ve AİDS gibi bulaşıcı, salgın ve tehlikeli hastalıklarla mücadelede de uluslararası işbirliği yapmak. Kitle sporu uygulamalarını teşvik etmek için sportif alanda çalışmalar yapmak.

3- Toplumdaki bireyler arasında işsizlik şiddet, suç, intihar, uyuşturucu bağımlılığı gibi sosyal sorunlarla ilgili çalışma, çözüm ve proje üretme ve mücadele konularında işbirliği yapmak.

4- Doğal çevrenin korunması, endüstriyel atıklar, tarımda kullanılan zehirler, ilaçlar, gübreler, genetiği ile oynanmış ürünler, erozyon, iklim değişikliği, ormanların tahribi, toprağın aşırı kullanımı ve yanlış sulama yöntemleri ile mücadele, erozyon kontrolü, çölleşme hakkında bilinçlenme, küresel ısınma ve sera gazı emisyonlarının azaltılması ile ilgili çalışmalar yapmak.

5- Trafik sorunu, Çarpık kentleşme, madde bağımlılığı ile mücadele edilmesine ilişkin çalışmalar yürütmek, Aile içinde madde bağımlılığı ile mücadele edilmesine ilişkin çalışmalar yürütmek,

6-Cinsel istismar, tecavüz, töre cinayetleri, kadına ve çocuklara taciz ve şiddet, kadın ve erkek ve çocuk sığınma evleri, çocuk ıslah ve bakım evleri, kreş, şefkat evleri konularında gerekli tedbirlerin alınması için girişimlerde bulunmak,

7- Kayıp yakınlarına yardım ve destek, kadın ve gençlere ve işsizlere istihdam yaratmak, iş kurmaları için kaynak temini sağlanılması için çalışmalar yapılması. Koruyucu aile ve evlat edinme hizmetleri konularında çalışmalar yapılması.

Değerli misafirlerimiz;

Konuşmama son vermeden önce sizlere müsaadenizle kısaca Derneğimiz hakkında da bilgi sunmak istiyorum.

Derneğimiz çok yeni olmasına rağmen; İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Denizli, Bursa, Sinop, Aksaray, Bolu, Antalya, Tekirdağ, Batman, Konya, Mardin, Manisa Soma, Tokat Erbağ, Ankara Çubuk, Ankara Sincan' da ve yurtdışında da Melburn - Avustralya da Temsilciliklerimiz mevcuttur.

Halkımızın medeni ve çağdaş bir yaşama kavuşturulması, eğitimli, kültürlü insanlarımızın yetiştirilmesi ve ülkemize kazandırılması, aile birliğinin korunması ayrıca toplumsal sorunlarımıza çözüm yolları bulunması ve projeler üretilebilmesi için sizlerin destek ve katkılarına ihtiyacımız bulunmaktadır.

Bizlerle işbirliği yapacağınızı ve destekleyeceğinizi ümit ediyor, bizlere bu imkânı tanıdığınız için hepinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Toplantının sık aralıklarla başka illerde de yapılacağı bildirildi.

 

Haber; F.Çetin Kabadayı

-Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği Balıkesir Temsilcisi-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.