"Darülaceze Sosyal Devlet geleneğinin kadim temsilidir"

"Darülaceze Sosyal Devlet geleneğinin kadim temsilidir"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Sema Ramazanoğlu Darülaceze'de bulunan sakinleri ziyaret etti.

Bakan  Ramazanoğlu'nu Kurum gelişinde Müsteşar Ebubekir Şahin, Başkan Hamza Cebeci ile İdare Meclisi Üyelerimiz karşıladı.

Bakan Ramazanoğlu ilk önce Darülaceze Yetimhanesi'ndeki çocukları ziyaret ederek onları sevdi. Daha sonra ise Rahabilitasyon Birimine geçti. Rehabilitasyon'da iş terapi atölyelerinde çalışan sakinlerle ilgilendi, sohbet etti.
 Ramazanoğlu, Darülaceze'nin Abdülhamid Han'ın sosyal hizmet anlayışını yansıtan en değerli kurumlardan biri olduğunu ve günümüzde de fonksiyonunu yerine getirmeye devam ettiğini dile getirdi.
Darülaceze İdare Meclisi'ne de başkanlık yapan Bakan Dr.Sema Ramazanoğlu, Başkan Hamza Cebeci'den  Darülaceze ve projeleri ile ilgili birifing aldı. İdare Meclisi Üyelerine de bu güne kadar yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bundan sonra da bu güzide Kurum'a birlikte hizmet etmenin ümidini taşıdığını ifade etti.
Köklü medeniyetimiz ve kültürel değerlerimizin ışığında "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını siyaset ilkesi olarak benimsediklerini söyleyen  Bakan  Ramazanoğlu, "Darülaceze'nin misyonunda var olan sosyal devlet olma, devletin şefkat eli olma sorumluluğunu yerine getirmek için çalışmalarımızı daha da verimli hale getireceğiz. Bizim siyaset anlayışımız, ahlâki, ilmi ve fikri değerlerle donatılmış bir siyaset anlayışıdır. Yürüttüğümüz çalışmalar insanı yücelten, insanı değerli kılan çalışmalardır. Yüreğimizle, vicdanımızla dört elle sarılmamız gereken sosyal alanlardır bunlar." dedi.
Başkan Hamza Cebeci, Bakan Dr.Sema Ramazanoğlu'na Darülaceze sakinlerinin yapmış olduğu karakalem tablosunu hediye etti.






















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.