Dünya Çocuk Günü

Dünya Çocuk Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Dünya Çocuk Günü'nü hatırlatarak çocuk hakları ile ilgili pekçok alanda değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocukların her türlü imkandan, fırsattan eşit ve adil bir şekilde yararlanması tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Çocukların herhangi bir şekilde şiddet, ihmal ve istismara uğramasına asla müsaade etmeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Kaya, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çocukların masumiyeti temsil ettiğini belirterek, bu masumiyeti korumanın, çocukları her türlü olumsuzluklardan uzak tutmanın, sağlıklı nesiller yetiştirmenin herkesin ortak görev ve sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Her yıl ekim ayının ilk pazartesinin Dünya Çocuk Günü olarak kutlandığını hatırlatan Kaya, çocuk haklarının iyileştirilmesi, farkındalığın artırılması, eğitim, sağlık, barınma, gıda ve güvenlik başta olmak üzere yaşam koşullarının yükseltilmesi bakımından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kaya, Arakan'ın, Filistin'in, Afrika'nın, Bosna'nın, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının Dünya Çocuk Günü'nü tebrik ederek, Dünya Çocuk Günü'nde yeryüzünün neresinde olursa olsun çocukların açlık, savaş, terör ve göç sebebiyle yaşadıkları mağduriyetin son bulmasını temenni etti.

Türkiye'nin, sivil toplum örgütleriyle birlikte, sahip olduğu medeniyet anlayışıyla, inanç ve ahlaki değerleriyle dünyanın birçok köşesinde çocuklara yardım elini uzatmaya devam ettiğini belirten Kaya, "Çocuklar aile saadetimizin, mutluluğumuzun temelidir. Çocuklar sevgi ve merhametin kaynağı, istikbal ve istiklalimizin teminatıdır. Bakanlık olarak ülkemizde son on beş yılda geliştirdiğimiz sosyal politika uygulamalarıyla çocuk haklarında, sosyal yardım ve hizmetlerde örnek bir konuma yükseldik." ifadelerini kullandı.

- "Çocuklar sevgi dolu yürekleriyle insanlığın umududur"

Kaya, Sosyal Ekonomik Destek Programı (SED) ile çocukların aile yanında bakımınının desteklendiğini, 92 bin çocuğa aile yanında destek sağlandığını aktardı.

Kısa süre içerisinde çocuk hizmetlerinde sessiz bir devrimi gerçekleştirerek büyük bir değişim ve dönüşüm programının başarıyla tamamlandığını ifade eden Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın her türlü imkandan, fırsatlardan eşit ve adil bir şekilde yararlanması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çocukların herhangi bir şekilde şiddet, ihmal ve istismara uğramasına asla müsaade etmeyeceğiz. Çocuklar yeryüzünün çiçekleridir. Çocuklar sevgi dolu yürekleriyle insanlığın umududur.

Dünya Çocuk Günü'nde bu umudu birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. İnsanlık için barış ve adaletin egemen olduğu huzurlu bir dünya temennisiyle ülkemin ve dünyanın tüm çocuklarının, Dünya Çocuk Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.