Güçlü: Dershaneler kaldırılsın oyumu AK Parti'ye veririm

Güçlü: Dershaneler kaldırılsın oyumu AK Parti'ye veririm

AK Parti'nin yaptığı her şeyi eleştiren yazar: DERSHANELERİ KALDIRSIN ERDOĞAN'IN ELİNİ ÖPERİM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce de gündeme getirdiği dershanecilik eğitim sistemi silbaştan değiştirilip kaldırılacak. Türkiye'deki tüm dershaneler 2013-2014 eğitim öğretim yılında kaldırılmış olacak.

Erdoğan, "Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin, kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın vatandaşımın ortak talebidir." dedi.

Dershaneler kaldırılırsa ne olur? Habertürk konuyu uzmanlarıyla birlikte masaya yatırıldı. Milliyet gazetesi eğitim yazarı Abbas Güçlü ve Sabah eğitim yazarı Sait Gürsoy, soruları yanıtladı.

 

İşte o açıklamalar

Abbas Güçlü (Milliyet): "OYUMU AK PARTİ'YE VERİRİM"

"Dershaneler son 50 yıldır var. Ben 30 yıldır gazetecilik yapıyorum. Kenan Evren'den bu yana gelen her iktidar kaldıracağını söylüyor. Başbakan kaldırırsa elini öperim ve oyumu da AK Parti'ye veririm. Başbakan bunu hep söylüyor da nasıl yapacağını söylemiyor. Sınavlar olduğu sürece bu iş devam eder. KPSS ne olacak, TUS ne olacak? Hükümet bir yandan dershaneleri kaldıracağım derken, diğer yandan sürekli yeni sınavlar koyuyor. Çünkü sınav demek dershane demek."

Sait Gürsoy (Sabah): "KAOS OLUR"

"Ben dershanelerin kalkma ihtimalini pek görmüyorum. Dershaneler Kenan Evren zamanında ve Tansu Çiller zamanında kaldırılmaya çalışılmıştı, ama olmamıştı. Sınav olduğu sürece bu dershaneler olur. Ayrıca kanun çıkması lazım. Kapatıldığını düşünelim, o zaman devlet buradan vergi kaybeder, öğretmenler işlerini kaybederler. Bir kaosla karşı karşıya geliriz. Benim şahsi görüşüm şu, iyi niyetle bir adım atılıyor..." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.