Ak Parti Kulislerinde Konuşulanlar

Ak Parti Kulislerinde Konuşulanlar

Geçtiğimiz hafta sonu büyükşehirler için yapılan temayül yoklamalarının ardından Ak Parti kulislerinde belirli isimler üzerinde uzlaşıldığı konuşuluyor.

Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylıkları için yaptırdığı parti içi temayül yoklamasının ardından aday isimleri netleşmeye başladı. Buna Göre Ak Parti'de iki büyükşehir İstanbul ve Ankara için sürpriz görünmüyor. Ak Parti'nin İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da ise Melih Gökçek ile devam edeceği kesin gibi. Buna karşın Ankara'da plase isim olarak  Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ön plana çıkarken İstanbul'da ise eski İl Başkanı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşulanlar arasında. 
Diğer taraftan adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için sıkça anılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise İzmir yerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı istediği öğrenildi. Yeni büyükşehir belediyesi olan illerden Muğla'da halihazırda Milletvekili olan Ali Boğa, Manisa'da Hüseyin Tanrıverdi, Ordu'da ise Eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa'nın isminin ön plana çıktığı söyleniyor.

Temayül yoklamasında yer alan, 'Aday adayı olmasa bile görmek istediğiniz isimleri yazınız' sorusu için adaylığını açıklayamayan eski ve mevcut bakanların temayülden çıkabilmek için delegeleri telefonla aradığı da konuşulanlar arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.