Beni Hapse Atarlarsa Dünya Başlarına Yıkılır

Beni Hapse Atarlarsa Dünya Başlarına Yıkılır

Kendi sayfasından attığı 'Ezan ve rakı ' twiti nedeniyle hakkında soruşturma açılan piyanist ve besteci Fazıl Say Türkiye Cumhuriyeti'ni açık açık tehdit etti.

Habertürk muhabiri Ece Üner'e konuşan Fazıl Say 'Beni hapse atmaları dünyanın başlarına yıkılması demek 'ifadelerini kullandı.

AKP 5 YILDIR BENİMLE ÇATIŞIYOR
Twitter'da yazdıklarıyla ve Türkiye'den ayrılmak istediğini açıklamasıyla tartışma yaratan Say, Ak Parti hükümeti ile son 5 yıldır çatışma halinde olduklarını ifade ederek 'Son 5 yıldır çatışma halindeyiz hükümetle. Türkiye'deki sanatın anlaşılmamasıyla mücadele halindeyiz. Sanki devrik Rönesanssın çocukları gibiyiz. Bundan kastım cumhuriyet. Yeni oluşan durumla bağdaşmamamız zaman zaman hedef gösterilmemize neden oluyor. Yani dışlanmak. Bununla mücadele ettik yıllarca. Projemiz reddediliyor, her türlü perspektiften nefes almamız zorlaştı. Bu, bir sanatçı için iyi bir şey değil. Sanatçının yapması gereken, özgün olması, sanatını evrensel bir dille anlatabilmesidir. ' dedi.

BİR TEK BANA AÇILDI
Twitter'da Hayyam'ın dizelerinin bir çok kişi tarafından paylaşılmasına rağmen sadece kendisi hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Fazıl Say 'O gece benimle beraber 165 kişi 'rt'lemiş. Diğerleri hakkında soruşturma açılmıyor. Bir tek ben din düşmanı oluyorum. Ben niye hedef gösterildiğimi anlamaya çalıştım. AKP'liler tarafından tabii ki hoş karşılanmayacağım. Ama Türkiye'de her şey AKP değil, ki Türkiye'nin yarısı AKP değil. ' diye konuştu.

TEHDİT ETTİ 'DÜNYA BAŞLARINA YIKILIR '
'Beni hapse atmaları dünyanın başlarına yıkılması demek ' sözleriyle bağımsız Türk yargısını etkilemeye çalışırken, Türkiye Cumhuriyetini de açık açık tehdit etti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum