TBMM İdare Amiri Gündoğdu: hainler anayasa yazabiliyor da ...

TBMM İdare Amiri Gündoğdu: hainler anayasa yazabiliyor da ...

"1960 ve 1980 askeri darbesini yapan hainler anayasa yazabiliyor, 15 Temmuz darbe girişimini yapan hainler başarılı olsaydı bir darbe anayasası daha yazacaktı da bu millet neden kendi anayasasını yazmasın?"

ANKARA (AA) - TBMM İdare Amiri, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "1960 ve 1980 askeri darbelerini yapan hainler anayasa yazabiliyor, 15 Temmuz darbe girişimini yapan hainler başarılı olsaydı bir darbe anayasası daha yazacaktı da bu millet neden kendi anayasasını yazmasın?" dedi.

Gündoğdu, Evet Destek Platformunca bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, platform temsilcilerine, 18 maddelik anayasa değişiklik paketinin içeriğini anlattı.

Halk oylamasından sonra egemenliğin ilk kez doğrudan millete geçeceğini aktaran Gündoğdu, "1924'ten 1950'ye kadar fiili olarak tek parti CHP dönemiyle yürütülmüş seçim var, seçenek yok. 1960 ve 1980 askeri darbesini yapan hainler anayasa yazabiliyor, 15 Temmuz darbe girişimini yapan hainler başarılı olsaydı bir darbe anayasası daha yazacaktı da bu millet neden kendi anayasasını yazmasın? 1924'ten beri millet ilk kez, anayasasını kendisi yazacak." diye konuştu.

Ahmet Gündoğdu, doğruların bütün vatandaşlara anlatılması gerektiğini vurgulayarak, "Anayasa değişikliği paketine göz attığımızda, yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlığı geliyor. Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu eline hesap makinesi almış, 50 milletvekilinin maaşını hesaplıyor. Zannedersiniz hesap uzmanı." dedi.

Platform Sözcüsü Sadullah Alagöz de Türk siyasi tarihinde birçok koalisyon hükümeti kurulduğunu anımsatarak, "Platformumuz yapılacak halk oylamasında, 'Evet'in çıkması için canla, başla çalışacaktır. Referandum sonrası yapılacak yasal değişiklik ve düzenlemelere de katkı vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.