Ak Parti anketlerinde HDP'nin en yüksek oy oranı

Ak Parti anketlerinde HDP'nin en yüksek oy oranı

Hüseyin Çelik, profesyonel seçim çalışması yapan bir siyasi parti olduklarını ifade ederek, "Gerçekten profesyonel anket firmalarının yaptığı çalışmada çoğunluğunda AK Parti yüzde 47'in üzerindedir. Bugüne kadar yaptığımız bizim anketlerde HDP'nin ulaştığ

AK Parti Mersin'de aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. Edip Buran Spor Salonu'nda yapılan temayül yoklamasında bin 982 kişi oy kullandı. Yoklamaya AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik de katıldı. Oy kullanma öncesi konuşan AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, 7 Haziran 2015 seçimlerinin Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en önemli seçimlerden biri olacağını kaydederek, "Bu seçim bizim açımızdan genel başkanımız değiştikten sonra yeni genel başkanımızla gireceğimiz ilk seçim. Bundan dolayı bu bizim için bugüne kadar yaşamış olduğumuz seçimlerden hepsinden çok daha farklı, çok daha önemli görüyoruz. Eskiden başbakan, cumhurbaşkanlığı değişimlerinde Türkiye'de yer yerinden oynardı. Biz bunları bir hafta içinde değiştirdik ve Türkiye'de hiçbir şey olmadı. Bugün demokrasinin gereği, demokrasinin olmasa olmaz hatta demokrasinin çadırının direği olan sandıkları bugün teşkilatımızın önüne koyduk.

 

Bugün Mersin'de Çamlıyayla'dan Anamur'a kadar teşkilatlarımızda görev yapan ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları ve tüm mahalle başkanlarımızdan oluşan bin 982 kişinin oy kullanacağı temayül yoklaması yapıyoruz. Bu temayül yoklaması bir ön seçim değil. Bizim milletvekili adaylarını belirleme şeklimiz merkez yoklamasıdır. Merkez yoklaması ile adaylar belirleniyor. Bu merkez yoklaması içindeki kriterlerden bir tanesidir temayül. Bunların içinde anket, mülakat, yine çeşitli kanaat önderlerinin düşüncelerinin alınması vardır, çeşitli istihbarat kanallarının görüşlerinin alınması vardır. Bunların hepsini bir araya getirdiğimiz zaman Genel Merkez merkez yoklaması ile milletvekili adaylarını 7 Nisan'da ilan edecek. Bu seçim kriterlerden bir tanesi" diye konuştu.

 

"ANKETLERDE HDP'NİN ULAŞTIĞI EN YÜKSEK ORAN 8,8 ÇIKIYOR"

 

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik ise, bugüne kadar yaptırdıkları bütün anketlerde AK Parti'nin yüzde 45-50 bandı arasındaolduğunu vurgulayarak, "47 ve üstü çıkaran kamuoyu anket çalışması yapan firma sayısı çok fazladır. Gerçekten profesyonel anket firmalarının yaptığı çalışmada çoğunluğunda yüzde 47'in üzerindedir. CHP yüzde 23-25 bandındadır, MHP 13-15 bandındadır. Bugüne kadar yaptığımız bizim anketlerde HDP'nin ulaştığı en yüksek oran 8,8 çıkıyor. Esas sonuçları sandık açılınca görülüyor. Mersin'deki durumda ortadadır. Burada AK Parti'nin 4 milletvekili var. Her seçimde bunu biraz daha öteye götürmek bizim hedefimiz" şeklinde konuştu.

 

Bugüne kadar en iyi kurumsallaşan ve profesyonel seçim çalışmaları yapan bir siyasi parti olduklarının altını çizen Çelik, "Malumunuz, atalarımız güzel söylemiş. Erken kalkan yol alır. Biz sadece seçim günü, seçim vakti vatandaşın kapısını çalan bir siyasi ekip değiliz. Seçim olmadığı zamanda halkla birlikte olmaktan, onların problemlerini yerinde görmekten, bunlara çözüm üretmekten keyif alan ve bunu prensip edinmiş olan bir siyasi partiyiz. Bundan dolayıdır ki bundan önce 9 sefer halkın önüne sandık gitti ve 9'unda galibi AK Parti oldu. Şimdi 10. kez sandık geliyor. Allah'a şükürler olsun biz tarlada izi olan bir siyasi ekibiz. Harman vakti geldiği zamanda vatandaşımız bizi mahcup etmiyor. Mersin tabi Türkiye'de, Akdeniz'de çok önemli bir metropol kenttir. Burada bugüne kadar özellikle Büyükşehir Belediyesi ve belediyeler bazında arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Bu şehirde daha çok çalışmamız gerekiyor, daha fazla bu şehri analiz etmemiz gerekiyor.

 

Temenni ederim ki bu seçimde sonuç ne olursa olsun Mersin ve Mersinliler kazansın. Ben yine AK Parti'nin buradan ve Türkiye'den güzel sonuçlar alacağına inanıyorum. 9. sefer sandıkta galip olup 10. sandığın galibini de elbette ki sandıklar açıldıktan sonra buna halk karar verecek. Malumunuz perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Kamuoyu anketleri çarşambadır biliyorsunuz. Onlar perşembeyi müjdeliyorlar. Kamuoyu anketlerine göre AK Parti yine açık ara birinci parti olacak ve diğer 3. siyasi partinin toplamı AK Parti kadar olmayacak. Bu tabi barajı aşan partilere göre milletvekili sayısını belirleyecek. AK Parti'nin tekrar tek başına iktidar olacağını artık vatandaş da biliyor ama kaç milletvekili çıkartırız, ne kadar oy alırız buna halkımız karar verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.