AK Parti: Asılsız ve yalan

AK Parti: Asılsız ve yalan

Parti grup yöneticilerinin, AK Parti grubuna mensup milletvekillerine oy kullanmaları sırasında refakat ettikleri iddiasının, asılsız ve yalan olduğunu bildirdi.

Ak Parti TBMM Grup Başkanlığından yapılan açıklamada, Milliyet Gazetesi'nin bugünkü manşetinde yer alan, ''Fireye karşı 19 1 sistemi'' başlıklı haberin yalan, asılsız ve dayanaksız olduğu ifade edildi.

Anayasa değişikliği teklifinden rahatsız olan çevrelerin, oylamalar devam ederken hemen her gün farklı bir tartışma açarak engelleme girişimlerini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Son tartışma konusu, oy kullanma işlemi sırasında milletvekillerine refakat edildiği iddiasıdır. Anayasa değişikliği oylamalarında AK Parti üyesi milletvekilleri, oylarını hür iradeleriyle ve gizli olarak kullanmaktadır. TBMM İçtüzüğünde Anayasa değişikliği oylamalarının gizli olarak, nasıl yapılacağı açıktır.

Anayasa değişikliği oylamalarında grup yöneticilerimizin, parti grubumuza mensup milletvekillerine oy kullanmalar sırasında refakat ettikleri iddiası, asılsızdır, yalandır. Baskı ve yönlendirmeyle milletvekillerine oy kullandırmayan CHP yöneticilerinin, oy kullanma işlemiyle ilgili ortaya atılan iftiralara aracılık etmesi son derece düşündürücüdür.

Yaşananların farkında olan aziz milletimiz demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine yeni ve çağdaş normlarda bir Anayasa kazandırma çalışmalarını takdir etmekte, muhalefetin engelleme girişimlerini de ibretle izlemektedir. Bu vesileyle Anayasa değişikliği görüşmelerine gölge düşürmek isteyen kesimlerin, her yeni gün AK Parti Grubu ve milletvekilleri üzerinden yeni bir polemik oluşturmaya çalışarak, beyhude çabalar içine girmelerini esefle kınıyoruz.''

Etiketler :