'Atatürk'ün eminim ruhu şad olmuştur'

'Atatürk'ün eminim ruhu şad olmuştur'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli,CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'ye cevap verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, partisinin Çankaya İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin, "Bir CHP milletvekili olarak, Atatürk ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum. 9 yıldır bunları yenemedik, iktidar olamadık." şeklindeki sözlerine cevap verdi.

AK Parti'nin tökezlemesi için ellerini ovuşturanlar olduğunu söyleyen Gedikli, "Zannediyorlar ki bir tökezleme olur da biz de iktidar yüzü görürüz. Ama avuçlarını yalarlar. CHP'nin Grup Başkan Vekili bir açıklama yapıyor. 9 yıldır iktidar olamadıkları, AK Parti'ye yenildikleri için 'Atatürk ve İnönü'den özür diliyorum.' demiş. Ne 9 yılı, 99 yıl göremeyeceksin; siz bu inançla, bu zihniyetle yolunuza devam ederseniz, millet iradesini tanımazsanız zaten böyle olacak." dedi.
"Özürleri de kabahatlerinden büyük." diyen Gedikli, şöyle devam etti: "Sen neden Atatürk'ten özür diliyorsun ki. Son 9-10 yılda Atatürk'ün eminim ruhu şad olmuştur. Ülkemizin, milletimizin gelmiş olduğu noktadan o da memnundur. İnönü'den özür diliyor. Onu bilmem. Belki… Ama o da yanlış makam. Özür dileyecekleri makamı da öğrenemediler. Sen git milletten özür dile, millet iradesi ile bugüne kadar uyuşamadığın için özür dile. İnönü'den neden özür diliyorsun. Seni iktidara getirecek olan millet. "

"CHP TAKOZ BİR PARTİDİR"
Türkiye'de herkesin muhalefetin yıpranmasından bahsettiğini söyleyen Gedikli, "Genelde iktidarın yıpranmışlığından bahsedilir. Türkiye'de CHP'nin yıpranmışlığından bahsediliyor. Bunlar, seçim öncesi, referandum öncesi sağda solda milleti ayaklanmaya teşvik ettiler. Bunları unutmayacağız. Arap ülkelerinde halk ayağa kalkıyor, siz neden ayaklanmıyorsunuz? Bunları sağda solda söylediler. Ama baktık ki CHP'nin içinde ayaklanmalar başladı. Şimdi bahar orada. Bahar CHP'de. CHP içinde 3-4 ayrı hizip, sürekli ayaklanma var, sürekli isyan var. Niye? Çünkü CHP takoz bir partidir. Her şeye takoz, milli iradeye takoz, iktidara takoz, ülkeye takoz."

"NE YAPARSAK YAPALIM MUTLU OLMUYORLAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Norveçli Bakan ile tartışmasına da değinen Gedikli, "Norveçli Bakan Türkiye'yi övüyor. Diyor ki 'Türkiye son 10 yılda çok güzel noktalara geldi, çok iyi noktalara geldi, AB standartlarında bir Türkiye görüyoruz.' Beyefendi bundan memnun olmuyor. Buna itiraz ediyor, neden memnun olmuyorsun bundan. Zaten ne yapsak bunlar memnun olmuyor. Bunlarda kronik mutsuzluk sendromu var. Memnun olmadıkları için kimseyi memnun edemiyorlar, kendi içlerinde de her türlü sorunu yaşıyorlar. Cari açıktan bahsediyor. İtibarlı bir ülke bu kadar cari açık verir. Demokrasi açığı yoksa, cari açık önemli değil." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum