AK Parti'ye BDP'den Dershane Desteği

AK Parti'ye BDP'den Dershane Desteği

Dershane tartışması Meclis'e taşındı. MHP önerge verdi. CHP'den destek gelirken, AK Parti ile BDP'lilerin oylarıyla önerge reddedildi.

Meclis'te dün dershanelerin kapatılması konusu tartışıldı. AKP'li vekiller dershanelerin kapatılmasını savunurken, CHP ve MHP'li vekiller dershanelerin kapatılması durumunda yaşanacak sıkıntıları dile getirdiler...

MHP’nin eğitim ve dershanelerle ilgili araştırma önergesi Meclis’te görüşüldü.

DERSHANELERİN KAPATILMASI CEMAATE OPERASYON MU?

Bugün'ün haberine göre; Dershanelerin kapatılmasının, cemaat olarak adlandırılan gruba operasyon olarak nitelendirildiğini belirten CHP’li Tanju Özcan, “Kastınız cemaatle hesaplaşma ise ‘yasa dışı eğitim kurumları’ ibaresini mevzuattan çıkardıktan sonra dershaneler kapatılacaksa, bu cemaatin daha da güçlenmesi anlamına gelir. Kastınız camaatle hesaplaşma ise çocuklarımızı ilgilendiren bu konu üzerinden hesaplaşmayınız, gücünüz yetiyorsa başka alanlarda hesaplaşın” dedi.

ÖZEL OKULLARIN YÜZDE 40 BOŞ

MHP’li Zuhal Topcu, “Dershaneleri özel okullara çevirerek sorunu çözebileceğinizi zannediyorsunuz ama kontenjanlarının yüzde 40 boş kaldığını görüyoruz” diye konuştu.

Bütçe Komisyonu’nda konuşan CHP’li Mevlüt Aslanoğlu ise  Hakkari’de çocukların üniversiteye girebilmelerinin dershanelerle mümkün olduğunu belirtti. Aslanoğlu, Hakkarili çocukların umuduna darbe vurulduğunu söyledi.

AĞRI'DAKİ ÇOCUK BATI'DAKİ ÇOCUKLA NASIL EŞİT YARIŞACAK?

CHP’li Özcan, “Dershaneler kapatılınca Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesindeki bir genç ile batıda bir ilde Anadolu veya fen lisesi mezunu bir gencin eşit şartlarda yarışabileceğinin garantisini verebiliyor musunuz” diye sordu.

Meclis'te dershanelerin kapatılması tartışmasında şunlar dile getirildi;

MHP, dershanelerin yaşadığı problemlerin ele alınması için meclis araştırma komisyonu kurulmasını önerdi. Önerge sahibi MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, hükümetin "dershaneleri kapatacağız" açıklamasını eleştirdi.

OKULLARDA REHBERLİK SİSTEMİ YOK DERSHANELERDE VAR

MHP'li Zuhal Topçu: "Dershanelere aileler daha fazla anlam yüklemeye başladılar. Çok soru çözme sınav tekniği kazandırmanın yanı sıra öğrenci takip sistemi ve kariyer planlama rolü üstlendiler. Bazı okullarda rehber hizmeti yokken dershanelerde var."

DERSHANELER FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR

Topçu, dershanelerin bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Bölgelere göre okulların eğitim kalitesinin değiştiğini belirten Topçu,"Dershaneler öğrenciler arasında fırsat eşitliği sağlıyor" dedi.

DERSİ BOŞ GEÇEN OKULLARDA ÇOCUKLAR NE YAPACAK?

MHP'li Topçu: "Gece kondu bölgesinde okuyan çocuğu diğer bölgelerde derse giren çocuğu nasıl aynı sınava tabi tutarsınız. Dersi boş geçen öğrenciler ile diğer öğrencileri nasıl aynı sınava tabi tutarsınız?"

MHP'nin dershanelerle ilgili önergesine CHP'den destek geldi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, dershanelerin kapatılmasının doğuda okuyan öğrencileri mağdur edeceğini söyledi.

CHP'li Tanju Özcan: "Dershaneler kapatılınca Ağrı Doğu Beyazıt'taki bir genç ile Batıd'a fen lisesindeki bir gencin eşit şekilde yarışabileceğini düşünüyor musunuz?"

İŞSİZ ÖĞRETMEN SAYISI DAHA DA ARTACAK

CHP'li Özcan, dershanelerin kapatılmasının işsiz öğretmen sayısını artıracağını söyledi.

Özcan: "Dershalerde 70 bin öğretmen çalışıyor. Bu öğretmenlere iş verecek misiniz? 300 bin atanamayan öğretmen var bir de bu eklenince açık iyice artacak."

Muhalefete göre; dershanelerin kapatılması merdiven altı kursların ve denetimsizliğin de önünü açacak…

CHP'li Tanju Özcan: "Özel dershanecilik merdiven altına kayacak. Yarın gençlik etüt merkezi adı altında bunlar belediyelerden alınacak ruhsatla çalışacaklar. Bunun sonucunda ne olacak? Bugün en azından denetleyebildiğimiz dershaneler denetim dışı kalacak."

MHP'nin önergesine karşı çıkan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise dershaneleri eleştirdi. Ama Özden'in tezine cevap gecikmedi.

AK Parti'li Yüksel Özden: "Dershaneler fırsat eşitliği oluşturuyor diyorsunuz. Dershaneye parası olan gidiyor."

MHP'li Zuhal Topçu: "Dershaneler bölgelere göre fiyat ayarlaması yapıyor…"

Dershanelerle ilgili önerge, MHP ve CHP'nin desteğine karşı, AK Parti ve BDP'nin "Hayır" oyuyla reddedildi…

 

Ajanslar

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.