Olaylı Ağrı seçimleri tekrarlanacak

Olaylı Ağrı seçimleri tekrarlanacak

AK Parti ile BDP arasında tartışmalara sahne olan Ağrı seçimleri, 1 Haziran'da tekrarlanmak üzere iptal edildi.

BDP adayı Sırrı Sakık'ın önde bitirdiği belirtilen ancak itirazlar üzerine defalarca sayım yapılan Ağrı'da seçimler iptal edildi.

Oyların tekrar sayılması ile ilgili kararının ardından oy sayımı yapılırken 24. Sandığın sayımı sırasında Barış ve Demokrasi partisinin seçimlerin iptali yönünde verdiği dilekçe sonrası ilçe seçim kurulu seçimlerin oy birliği ile iptaline karar verdi. BDP ile AK Parti arasında tartışmalara sahne olan Ağrı seçimleri 1 Haziran'da tekrar yapılacak.

SOSYAL MEDYADA AĞRI YALANLARI

Sırrı Sakık'ın 10 oy farkla kazandığı ancak AK Parti'nin itirazı üzerine ikinci kez sayım kararı verilen Ağrı'da çıkan gerginliğin artması için sosyal medyada provokasyon yapıldı. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, sağduyu çağrısı yaparak, oyların 15 veya 16 kez sayıldığı yönünde kamuoyunda oluşan algının yanlış olduğunu ifade ederek, "İnsanlarda, çok doğru olmamasına rağmen, oy sayımının 15-16 kez yapıldığı konusunda bir algı var. İtirazların sayısı fazla olduğu için böyle bir algı oluştu. Gerginlik yaşanmaması için herkese sorumluluk düşüyor" dedi.

Ayrıca, seçimin BDP tarafından kazanıldığı ve bu yüzden AK Parti'nin iptal ettirdiği söylentisi de yayıldı. Fakat, oyların tekrar sayılması ile ilgili kararının ardından oy sayımı yapılırken BDP seçimin iptal olması için dilekçe verdi. İlçe seçim kurulu da seçimlerin oy birliği ile iptaline karar verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.