AK Partili Başkan'ın iİlginç Hikayesi!

AK Partili Başkan'ın iİlginç Hikayesi!

Elazığ'ın Keban ilçesinde 1980'de askeri darbeyle görevden alınan CHP'li belediye başkanının kızı Fethiye Atlı, 34 yıl sonra AK Parti ile girdiği seçimi kazanarak aynı koltuğa oturdu.

34 yıl önce ilçede belediye başkanlığı yapan CHP'li babasından yıllar sonra bayrağı devralan Fethiye Atlı, "Onun bayrağını ben aldım, ileriye taşıyacağım" dedi. Fethiye Atlı, yürüme engelli eşi Bekir Atlı'nın özellikle seçim sürecinde en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

BAYRAĞI DEVRALDI

Keban ilçesinde bin 715 oyla en yakın rakibine yaklaşık 900 fark atarak belediye başkanı seçilen 51 yaşındaki AK Partili Fethiye Atlı ilginç hayat hikâyesiyle dikkat çekiyor. Fethiye Atlı'nın esnaf olan babası Timur Atlı 1977 yılında CHP'den Keban Belediye Başkanı seçildi. Ancak 3 yıl sonra 1980 darbesiyle görevden alındı. Babasının yıllar önce başkanlık yaptığı ilçeye şimdi başkan olan Fethiye Atlı, babasını 1993'te kalp krizi nedeniyle kaybetti. "Babamın projeleri vardı, yarım kaldı" diyen Fethiye Atlı, "Babam 80 darbesiyle görevden alındı. Onun projeleri ve hayalleri vardı, bana anlatırdı. Bizim Keban'da Seftil Tepemiz var. Babamın hayali Seftil Tepesi'ne bir otel, lokanta, aşağıdan oraya da bir teleferik yapmaktı. Ayrıca 'balık ve konserve fabrikası kuracağız'diyordu. Ona nasip olmadı ama o çok öngörülü biriydi, şu anda Keban'da bir balık ve konserve fabrikası var. 'Cam fabrikası kuracağız' diyordu. Yani öngörüsü, hayalleri geniş bir insandı. Onun bayrağını şimdi ben devraldım ve inşallah ileriye taşıyacağım" diye konuştu.

ESKİDEN ALTERNATİF YOKTU

Babasının belediye başkanı seçildiği dönemdeki CHP'nin bölgede alternatifi olmayan bir parti olduğuna dikkat çeken Fethiye Atlı, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin o zaman fazla bir alternatifi yoktu. Bir de rahmetli babam Demokrat Parti'den CHP'ye geçmişti. O da herhalde bir tartışmadan dolayı sinirlenip öyle CHP'ye geçmişti ve yılları hep CHP ile geçti. Ama rahmetli Turgut Özal vefat ettiğinde çok üzülmüş ve ağlamıştı. Onu da çok seviyordu, onun hayranıydı. Keban halkı hizmet neredeyse oraya gitme kararı aldı. Keban halkı, yıllardır iktidarla buluşamamıştı. Halk artık iktidarın nimetlerinden faydalanacak" diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ

Fethiye Atlı, 12 yıl önce akrabası olan Bekir Atlı ile evlendi. Çocukluğunda geçirdiği hastalık nedeniyle yürüme engelli olan Bekir Atlı, Fethiye Atlı'nın en büyük destekçisi. Çocukları olmayan çift mutlu bir evlilikleri olduğunu söyledi. Fethiye Atlı, seçim sürecinde eşinin en büyük destekçisi olduğunu belirterek, ev işlerini kendisinin yaptığını, eşine her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Çiçeği burnunda başkanın yürüme engelli eşi Bekir Atlı ise, eşinin çok merhametli bir insan olduğunu belirterek, "Bazı radikal kararları vardır. Merhametlidir, çalışkandır, bilhassa memleketinde taş üstüne taş koymayı çok arzu ediyor. İnşallah bunda muvaffak olur" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.