AK Parti-CHP koalisyon görüşmesinden flaş sonuç!

AK Parti-CHP koalisyon görüşmesinden flaş sonuç!

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin üçüncüsü sona erdi.

AK Parti ile CHP heyetleri arasında Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yapılan görüşme, saat 13.20'de başladı. Görüşme 21.00 sıralarında sona erdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti ile gerçekleştirdikleri koalisyon görüşmesine ilişkin, "Yapısal reformların gerekliliği konusunda bir anlayış birliği ortaya çıktı ve bu ifade edildi. Mali disiplin, parasal konulardaki disiplin, tüm bu dengelerin gözetilerek sosyal dengelerle, çevreyle beraber bunların korunmasının önemi ifade edildi. Tüm toplum katmanlarını kucaklayacak bir büyüme stratejisinin önemi üzerinde duruldu" dedi.

Koç, Ankara Palas Devlet Konukevi'nde AK Parti heyeti ile gerçekleştirdikleri koalisyongörüşmesinin ardından, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"YAPISAL REFORMLARADA ANLAYIŞ BİRLİĞİ ORTAYA ÇIKTI"

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelilerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Genel Müdürlüğüne ve millete başsağlığı dileyen Koç, uzun süren bugünkü toplantıda ekonomik temel ve sosyal programlar ile çevre, mülkiyet sorunları, kentleşme konularının ele alındığını söyledi.

Ekonomik sorunlara yaklaşımın, demokrasi, demokratikleşme, hukuk devleti kavramlarıyla beraber ele alınmasının gereğinin altının çizildiğini belirten Koç, "Yapısal reformların gerekliliği konusunda bir anlayış birliği ortaya çıktı ve bu ifade edildi. Mali disiplin, parasal konulardaki disiplin, tüm bu dengelerin gözetilerek sosyal dengelerle, çevreyle beraber bunların korunmasının önemi ifade edildi. Tüm toplum katmanlarını kucaklayacak bir büyüme stratejisinin önemi üzerinde duruldu. Bu çerçevede bir çok alt başlık değerlendirildi" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANLARA İLETİLECEK"

Toplantıların sonuçlarının Genel Başkanlara iletileceğini ifade eden Koç, "Ondan sonraki süreç, sayın Genel Başkanların, bu çerçevede yapılan çalışmaları değerlendirmesiyle kendi aralarında devam edecek. Bundan sonraki toplantımız cumartesi günü TBMM'de yapılacak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 'MHP ile de görüştüklerine' yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Koç, "Sayın Başbakanın ne açıkladığını bilmiyorum. Çünkü biz toplantıdaydık, dışarıda olup bitenden haberim yok. Açıklama yaptıysa daha sonra değerlendirilir" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.